PCR en real-time PCR voor de groene sector in één opleiding

In november organiseert Naktuinbouw samen met Hogeschool Leiden de driedaagse opleiding Real-time PCR voor de groene sector. Schrijf u in vóór 13 oktober en ontdek de fijne kneepjes van deze technieken op 24, 25 & 26 november 2015.

PCR en real-time PCR in één opleiding
De PCR-techniek wordt in de tuinbouw- en akkerbouwsector vaak gebruikt voor genetische kwaliteitscontrole en de detectie en identificatie van micro-organismen. Voor de detectie van bacteriën, virussen, schimmels en aaltjes is de PCR-amplificatietechniek niet meer weg te denken van het laboratorium.

Naktuinbouw en Hogeschool Leiden bieden vanaf 2014 de vernieuwde opleiding over de PCR-techniek voor de groene sector aan. In deze opleiding zijn de opleiding plantspecifieke PCR-technieken en de opleiding Plantspecifieke realtime PCR-technieken samengevoegd. De eerste dag wordt aandacht besteed aan de achtergronden van de PCR-techniek. De twee opvolgende dagen vindt een verdieping plaats naar de real-time PCR-techniek. Tijdens de opleiding wordt ingegaan op achtergronden, ontwikkelen, optimaliseren, analyseren en kwantificeren. Natuurlijk gaat u ook zelf in de praktijk aan de slag met PCR-bepalingen en het analyseren van de resultaten.

De opleiding is ontwikkeld voor laboratoriummedewerkers uit de plantaardige sector. Als vooropleiding adviseren wij een opleiding op hbo-niveau of relevante praktijkervaring.

Datum & tijd
De opleiding wordt georganiseerd op 24, 25 & 26 november 2015 bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen.

Aanmelden kan middels dit formulier.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.