Drie sierteeltbedrijven genomineerd voor MKB Innovatie Top 100 2015

De 100 meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf zijn bekend. De Kamer van Koophandel presenteerde op 20 augustus, tijdens SAIL Amsterdam 2015, deze innovatie-etalage. Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit een groot aantal inzendingen. Onder de genomineerden vinden we de volgende bedrijven uit de sierteeltsector:

Watter
Watter is een bedrijf in de bloembollenteelt gestart en heeft een technologie ontwikkeld waarmee je op locatie een effectief desinfectiemiddel kan produceren met water, elektriciteit en zout. TNO heeft het desinfectiemiddel getest op bacteriën, schimmels en virussen. Dit middel is onschadelijk voor de mens, dier en milieu en biologisch afbreekbaar. Dus geen residuen. Dit jaar heeft Watter een Europees octrooi ontvangen op de uitvinding. De technologie wordt al breed ingezet voor het oplossen van hygiëne gerelateerde problemen. Zo zijn er inmiddels 2 miljard eieren ontsmet met de Watter technologie (in plaats van het giftige formaline) en worden 60 procent van alle verf en lijm op de basisscholen duurzaam behandeld met de Watter technologie. Het afgelopen jaar heeft Watter haar duurzame technologie getest in de lelieteelt. De eerste resultaten zijn veel belovend. Een aantal bloembollentelers gebruikt al veel minder chemicaliën. Niet alleen het milieu is hiermee gebaat. Ook biedt deze nieuwe technologie financiële voordelen. Het bespaart vele duizenden euro's aan inkoop van giftige chemicaliën.

www.watter.nl

GarDsign BV (Tekenjetuin.nl)
Tekenjetuin heeft een innovatief product voor tuinliefhebbers. Een handig online ontwerpprogramma waarmee de consument diens eigen professionele en complete tuinontwerp maakt. Een handleiding beschrijft kort de belangrijkste functies in het tekenprogramma, waarna je direct aan de slag kunt. Daarbij vind je een uitgebreid overzicht van beschikbare materialen, van bomen en beplanting tot gereedschap en bestrating. Uniek is de koppeling van de databases, waardoor de consument direct inzicht heeft in de beschikbare producten en deze aan haar boodschappenlijst kan toevoegen.

www.tekenjetuin.nl

Forever&Ever BV
Forever&Ever wil breken met het gebruik van chemische middelen in de teelt van hortensia’s. Het merk heeft nu een biobased middel in handen om de groei op een natuurlijke manier te beïnvloeden, in combinatie met een ander teeltregime. Na een ontwikkelperiode van drie jaar is het gebruik van chemische middelen een hoge uitzondering geworden die alleen in geval van nood nog wordt toegepast. De ambitie is om de hoeveelheid chemie te reduceren naar nul. De tuinplanten kunnen met het biobased middel vele malen schoner en milieuvriendelijker gekweekt worden, zonder dat er ingeleverd wordt op kwaliteit.

www.forever-ever.eu

Uitslag 1 oktober

Op 1 oktober, tijdens de Dag van de Innovatie, maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra (Tendris Holding) de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2015 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen.

Voor meer informatie, surf naar www.mkbinnovatietop100.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.