EcoJar van Urban Crops

Een eigen Ecosysteem in de huiskamer

Met het product de ‘’EcoJar’’ wil Urban Crops iedereen een eigen ecosysteem leveren. De EcoJar is onderhoudsarm, toegankelijk en leidt een eigen leven.

Waarom
Urban Crops werkt vanuit de oververtuiging dat men door kennis van ecosystemen leert begrijpen hoe de natuur werkt en hoe die natuur geholpen kan worden. De drive van founder Boris Roodenburg om de natuur te herstellen, heeft geleid tot het opzetten van Urban Crops.Hoe
Door eco­systemen naar mensen te brengen, wordt het toegankelijk voor iedereen. Zo kan iedereen zien hoe ecosystemen in onze leefomgeving kunnen worden toegepast voor een betere levenskwaliteit. Urban Crops deelt kennis binnen diens opgebouwde netwerk in de tuinbouwsector, universiteiten, scholen, incubators, lokale groene projecten, overheden en andere start-­ups.

Wat
Het eerste product waarmee het bedrijf dit wil laten zien, is de EcoJar type: Alfa. Deze EcoJar is een mini ecosysteem. Het bestaat uit een kleine waterbiotoop waarin kleine organismen zoals waterslakjes en waterplantjes zichzelf onderhouden. Het afval dat de slakjes produceren is voeding voor de plant die boven het water zit. Dat zorgt ervoor dat de waterbiotoop in evenwicht blijft. De plant neemt de overtollige voeding op waardoor het de waterbiotoop filtert.

Het watervolume zorgt ervoor dat de plant weinig onderhoud nodig heeft. De plant bovenop zorgt ook voor het verbeteren van de luchtkwaliteit en is stressverlagend.
Een leuk gespreksonderwerp, een mooi design en een origineel cadeau.

Hoe verder
Urban Crops zal, samen met een aantal tuinbouwpartners, gebruik gaan maken van pop-­up stores om uitgebreid marketing onderzoek te kunnen doen.

Naast het lanceren van de EcoJar wordt ook gewerkt aan een aantal andere projecten waarin verschillende eco-­systeem technieken worden toegepast. Aquaponics is zo’n techniek. Het is een combinatie van het kweken van vissen en planten. Aqua (kweken van vissen) ponics (hydropnics, kweken van planten op water). De vissen zorgen voor de voeding van de planten en de planten voor het filteren van het water voor de vissen.

Voor meer informatie:
Urban Crops/ EcoJar
Boris Roodenburg
T: 06 363 295 05
E: borisroodenburg@gmail.com
www.ecojar.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.