De Kweecker: nieuwe high-tech design-kas

Tijdens de braderie van de Westland Reünie, die van 19 t/m 22 augustus plaats vindt in Naaldwijk, introduceert TinT de 'Kweecker'. De hobbykas combineert het zelf kweken van versproducten met Dutch Design en hoogwaardige tuinbouwtechniek.Met behulp van de bijbehorende Kweecker Dashboard App heeft de gebruiker altijd en overal controle over het teeltproces. De Kweecker is een product van Techniek in Tuinbouw BV, kortweg 'TinT'; een bedrijf dat bestaat uit zes ondernemers met hun roots in het Westland.

Niets is zo vers als groenten, geteeld in eigen tuin en rechtstreeks op de barbecue of in de (buiten)keuken. Met een footprint van 1,6 x 0,8 meter is de Kweecker een aanwinst voor elke tuin of dakterras. Door te telen in lagen, ondersteund met LED-belichting, kan op deze bescheiden oppervlakte maximaal worden geteeld. De indeling van de kas kan geheel naar eigen wens worden aangepast. Het designteam, met achtergrond in architectuur, werktuigbouwkunde, tuinbouwtechniek en industrieel ontwerp, staat garant voor hoogwaardig materiaalgebruik en een doordachte vormgeving. Dankzij de RGB sierverlichting is de Kweecker ook in de avonduren een eyecatcher.
 
Met behulp van de geïntegreerde sensoren en een klimaatcomputer worden alle teeltomstandigheden continu gemonitord en aangestuurd. De Kweecker is voorzien van geautomatiseerde verwarming, ventilatie, irrigatie en belichting. Via de bijbehorende 'Kweecker Dashboard App' heeft de gebruiker continu controle over het teeltproces. Met de verplaatsbare camera, is het niet alleen mogelijk om op afstand de Kweecker te inspecteren, maar deze biedt ook de mogelijkheid timelapse filmpjes van de groei van planten te delen op social media. Online kunnen gebruikers ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren.
 
Tijdens de Westland Reünie is de Kweecker vier dagen lang te vinden op het Wilhelminaplein tussen Hans Anders en Jamin. Het Kweecker team staat u hier graag te woord en demonstreert het product. De voorverkoop van de Kweecker is daarmee begonnen; vanaf 1 januari 2016 zal het product worden geleverd en zijn via de site en app planten, zaden en accessoires verkrijgbaar.
 
Meer informatie en voorverkoop via www.kweecker.nl
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven