Drijfhout gaat voor uniforme communicatie richting de consument

Op 20 augustus 2015 hebben Henk-Jan Drijfhout, orchideeënkweker uit Midlum en Dirk Plasmeijer van Horticoop uit Aalsmeer een taart in ontvangst mogen nemen. Deze taart is aangeboden door Orchidee Nederland. Drijfhout BV is één van de eerste kwekers die gebruik maakt van de uniforme symbolen. Horticoop is de etikettenleverancier van Drijfhout en daarom ontvingen ook zij een lekkere taart.


Henk-Jan Drijfhout (links) en Dirk Plasmeijer nemen de taarten in ontvangst

Uniforme communicatie
De afgelopen maanden zijn er steeds meer aanvragen van orchideeënkwekers bij etikettenleveranciers om gebruik te maken van de uniforme symbolen. Drijfhout was één van de eerste kwekers die de uniforme symbolen op zijn etiketten liet drukken. Dat was voor Orchidee Nederland een reden om een taart aan te bieden aan Drijfhout en zijn leverancier Horticoop. Henk-Jan Drijfhout: “Ik vind het belangrijk dat we dezelfde symbolen gebruiken richting de consument. We willen als orchideeënkwekers ten slotte hetzelfde naar de consument communiceren.”

Op de Seasonal Trade Fair die dit voorjaar heeft plaatsgevonden zijn de uniforme symbolen gepresenteerd aan kwekers, exporteurs, etikettenleveranciers en andere belanghebbenden. Een belangrijke voorwaarde bij de ontwikkeling van de uniforme symbolen door Orchidee Nederland, was dat de symbolen voor alle kamerplanten toepasbaar zouden zijn. Door symbolen te uniformeren en voor alle potplanten toepasbaar te maken, wordt de informatie voor de consument duidelijk en eenduidig. De symbolen zijn te vinden op de website van de VBN (www.vbn.nl).

Consumentenonderzoek
Uit consumentenonderzoek dat Orchidee Nederland heeft laten uitvoeren, blijkt dat de consument naar verzorgingsinformatie zoekt bij de aankoop van een plant. Als er geen verzorgingsinformatie aanwezig is, beslist de consument in een aantal gevallen om de plant niet te kopen. De uniforme symbolen zijn in een consumentenonderzoek getoetst op duidelijkheid en begrijpelijkheid.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.