Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Stenfert, SensorTagSolutions;

Participerende bedrijven gezocht voor 'Watergeven via draadloze watergehaltemeting'

Momenteel loopt via Fundaplant.nl, het platform voor crowdfunding in de glastuinbouw, het project ‘Watergeven via draadloze watergehaltemeting’. Indiener is Wim Stenfert Kroese van SensorTagSolutions. Met deze metingen kan de watergift veel nauwkeuriger worden bepaald, toonde ook de WUR in onderzoek aan. Tot nu moeten die sensoren echter met een handmeter worden benaderd voor uitlezing. De doorontwikkeling betreft draadloze uitlezing en uploaden naar het internet. SensorTagSolutions ontwikkelde eerder al sensoren, die vrij nauwkeurig het watergehalte en EC in de grond of het teeltmedium meten.



SensorTagSolutions zoekt via Fundaplant.nl een beperkt aantal participerende teeltbedrijven die via hun participatie als eerste gebruikers tegen een laag instaptarief helemaal in de doorontwikkeling worden betrokken. Belangstelling? Ga naar www.fundaplant.nl, en lees het volledige projectplan.

Fundaplant.nl

Voor de collectieve financiering van het ontwikkelen van nieuwe (teelt)kennis hebben veel gewasgroepen inmiddels een gewascoöperatie opgericht. Een alternatief voor die structurele aanpak is financiering van kennisontwikkeling of innovaties per project. LTO Glaskracht Nederland heeft daarvoor het internetplatform voor crowdfunding www.fundaplant.nl beschikbaar. Iedere teler, kennispartij of toeleverancier kan daar zelfstandig projecten op presenteren en onder de aandacht van een ‘crowd’ brengen. Geïnteresseerden kunnen een account aanmaken en vervolgens op een veilige manier hun belangstelling voor cofinanciering of participatie aangeven. Pas als het volledige te funden bedrag bijeen is gebracht, komt het ter beschikking van de indiener en kan het project ook daadwerkelijk starten. Fndaplant.nl is daarmee een geschikt en veilig middel voor groepen die een gewascoöperatie te groot en structureel vinden. Via Fundaplant.nl weet een participant exact aan welke ontwikkeling hij meebetaalt en wat er met zijn geld gebeurt.

Publicatiedatum: