Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dümmen Orange geïnteresseerd in bloemzadendivisie van Syngenta

Dümmen Orange uit De Lier, de grootste Nederlandse veredelaar van snijbloemen en planten, heeft interesse in overname van de bloemzadendivisie van Syngenta. "We gaan zeker het informatiememorandum opvragen", aldus CEO Biense Visser. Op basis daarvan zal hij een besluit nemen of Dümmen Orange daadwerkelijk een overnamebod zal uitbrengen. "De divisie van Syngenta kent een jaaromzet van circa 200 miljoen euro. Als zoiets op de markt komt, gaan we er zeker naar kijken. We zullen de verwachte positieve synergieën afzetten tegen de verwachte kosten. Welke activiteiten zijn aanvullend en welke overlappen onze portfolio."

Voor Dümmen Orange is bloemen- en plantenveredeling de kernactiviteit. Het bedrijf heeft wereldwijd 6.000 werknemers en realiseert een jaaromzet van 165 miljoen euro. De onderneming is de afgelopen 5 jaar sterk gegroeid door een reeks fusies en overnames in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft de durfinvesteerder H2 Equity Partners als grootaandeelhouder. Ook topman Visser heeft een belang in het bedrijf.

Syngenta kondigde eerder deze week aan diens bloemzadendivisie in de verkoop te zetten.

bron: Financieele Dagblad, 20/08/15 
Publicatiedatum: