Start donkerteperiode voor belichting glastuinbouw

Voor glastuinbouwbedrijven met assimilatiebelichting start op 1 september weer de donkere periode. Voor deze belichting gelden regels die de lichtuitstoot beperken. De Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) controleert of bedrijven zich hier aan houden.

Preventief onderhoud scherminstallaties
Bij controles komt het geregeld voor dat er technische storingen zijn in de scherminstallaties. Deze ontstaan vaak door achterstallig onderhoud. De ODH adviseert glastuinbouwbedrijven in de komende weken de scherminstallaties te controleren op juiste werking en preventief te onderhouden.Ook worden overtredingen van de belichtingsregels geconstateerd. Deze worden veroorzaakt door geheel geopende licht reducerende schermen. De schermen staan dan open omdat op dat moment het kasdek aan de binnenzijde wordt gereinigd. Vaak blijft de assimilatiebelichting daarbij in gebruik wat een overtreding van de regels is.

De ODH adviseert glastuinbouwbedrijven om de binnenzijde van het kasdek voor 1 september a.s. te laten reinigen of de dagperiode hiervoor te gebruiken. De dagperiode is van 06.00 uur tot 19.00 uur.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.