Vulkaan Ecuador geen hinder voor sierteelt

Afgelopen vrijdag waren er twee relatief kleine uitbarstingen van de Cotopaxi vulkaan in Ecuador. De berg stootte eerst een grote pluim rook en as en vervolgens gingen enkele kleinere wolken de atmosfeer in. Verschillende dorpen in de omgeving hadden te kampen met asregen en verminderd licht, meldt phys.org. Korte tijd werd de toegang tot deze plaatsen gesloten en ging het plaatselijke vliegveld dicht.

Kwekers en exporteurs hebben tot nog toe geen last van de uitbarsting ondervonden. "Gelukkig maar, want op het moment dat uitbarstingen heftiger worden, zullen verschillende delen in het zuiden van het land zeker last ondervinden." Dat zegt Ernesto Davila, bedrijfsleider bij Sunrite Farms, een rozenkweker uit het gebied.


Ernesto Davila op de Nordic Flower Expo in Malmo, Zweden.

"Wanneer ik van mijn huis naar de kwekerij rijd, kan ik de vulkaan duidelijk zien liggen," aldus Davila. Volgens hem is het vliegveld weer open en worden er geen vluchten gecancelled. Ook zijn er bij hem en collega's geen verdere problemen te melden. "Gelukkig zijn wij gevestigd in het noorden. Wanneer de vulkaan echt uitbarst, zullen vooral kwekers in het zuiden met problemen te kampen krijgen."

Hieronder enkele foto's die Ernesto naar onze redactie stuurde.

Voor meer informatie:
Sunrite Farms Ecuador
Ernesto Davila
Email: edavila@sunrite.com
www.sunrite.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven