Jürgen von den Driesch, Brandkamp:

Brandkamp introduceert nieuwe grootbloemige fuchsia's

Veredelaars zijn altijd op zoek naar nieuwe soorten en zo ook Brandkamp. Het bedrijf is vooral sterk in de veredeling van perkplanten, maar is ook al jaren bezig met het verbeteren van diens fuchsialijn. Nu wordt de focus echter verlegd van de meer traditionele lijn naar het introduceren van nieuwe variëteiten. Afgelopen seizoen werden de eerste drie gepresenteerd, stuk voor stuk grootbloemige varianten. "We hebben van een traditioneel product, een nieuw product gemaakt. Tot nog toe zijn de reacties uiterst positief," aldus Jürgen von den Driesch, Sales Manager bij Brandkamp.


Klik hier voor een video waarin Brandkamp op de FlowerTrials diens nieuwe varieteiten presenteert.

Jollies Fuchsia La Grande
De Europese fuchsia lijn van Brandkamp heet Jollies. Afgelopen seizoen werd daar de La Grande, een nieuwe lijn met drie variëteiten, aan toegevoegd. Dit jaar zijn daar nog drie variëteiten bijgekomen en komt het aantal in de La Grande lijn op zes. "Met name vanuit Zuid-Europese landen is de belangstelling groot. Daar zijn ze gek op grote bloemen. Maar ook vanuit Engeland is de vraag behoorlijk en, opvallend genoeg, stijgt ook de vraag vanuit Nederland en Engeland. Dat hadden wij niet verwacht," aldus Von den Driesch.Linksboven:
La Grande Alsace; rechtsboven: La Grande Avignon. Linksonder: La Grande Picardie en rechtsonder: La Grande Provence. Alle variëteiten zijn vernoemd naar Franse steden.

Hele zomer in bloei
Brandkamp heeft een eigen veredelingsprogramma voor de fuchsia. Een vereiste in de fuchsia's is dat de bloemen de hele zomer door moeten bloeien. "Tenminste, dat is wat wij per se wilden. Met de meer traditionele soorten is dat niet het geval," aldus Von den Driesch. Ook moet de plant tegen een hoge lichtintensiteit bestand zijn, omdat de planten met name in Zuid-Europa populair zijn. Verder moet de fuchsia veel bloemen hebben, maar weer zo min mogelijk vruchten. En tot slot is natuurlijk kleur een factor van root beland. Von den Driesch: "In het verleden waren de rood-blauwe en rood-witte variëteiten populair. Nu zien we op dat gebied steeds meer diversificatie."

Brandkamp
Het totale fuchsia assortiment van Brandkamp bestaat uit zo'n 60 soorten. De moederplanten komen uit een 1,5 ha grote kas in Uganda. Aldaar is ongeveer 4000 vierkante meter bestemd voor die moederplanten en wordt de overige ruimte gebruikt voor andere perkplanten en chrysanten. In Duitsland beschikt het bedrijf over een areaal van 4,5 ha waarop de veredeling en beworteling plaatsvindt.

Voor meer informatie:
Brandkamp
Jürgen von den Driesch
Email: v.d.driesch@brandkamp.de
Phone: +49 (0) 228/33 08 75
Fax: +49 (0) 228/33 47 00
Mobile: +49 (0) 171/4 13 55 91
www.brandkamp.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.