Versnel beworteling met de juiste LED's

Bordin's is de grootste teler en tuincentrum van Michigan. Het familiebedrijf begon in 1939 in Rochester Hills een tuincentrum, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de drukste bezochte winkels in zijn soort in het land. In de 75 jaar lange geschiedenis is het bedrijf gegroeid naar vier locaties, waaronder een 40 ha grote productiefaciliteit in Grand Blanc, dat in 1999 werd aangekocht.

Elk jaar worden er zo'n 10 miljoen stekjes geproduceerd. Op het bijna 100.000 vierkante meter tellende areaal wordt 95% van de eigen eenjarige planten en vaste planten gekweekt en tijdens het piekseizoen zijn er meer dan 250 mensen aan het werk.

Uitdaging
Zoals bij andere kwekers in noordelijke streken vindt de vermeerdering bij Bordine's plaats gedurende de wintermaanden wanneer de zon op z'n zwakst is. Omdat de kweker de meeste planten zelf opkweekt, is de kweker altijd op zoek naar verbeteringen in overplanten en het verkorten van de bewortelingstijd, opdat de planten, wanneer de tuincentra begin april diens deuren openen, klaar zijn voor de verkoop.Dave Redoutey is bij Bordine's verantwoordelijk voor de vermeerdering en heeft, met het oog op het belang van de juiste belichting, enkele van de meest geproduceerde gewassen waaronder begonia, petunia, geranium, vinca, dianthus en lavendel onder Philips LED lampen geplaatst. Vervolgens heeft hij de resultaten vergeleken met de resultaten die de kweker tot op heden behaalde.De LED-based toplighting solution van Philips opent nieuwe mogelijkheden voor het kweken van producten in de wintermaanden. Dit geldt niet alleen voor vaste planten, maar ook voor potrozen, perkplanten en ook tomaten, paprika's, sla en kruiden.


Philips GreenPower LED toplighting module


Voordelen
Na een vier weken durende trial was Redoutey zeer te spreken over de resultaten. Hij bemerkte o.a. de volgende voordelen:
  • MCompactere groei
  • Meer knopontwikkeling
  • Meer wortelvorming
  • Meer kleur in met name de geranium
  • Stevigere bladeren


Naast de prima resultaten zijn de LED's ook een stuk zuiniger dan gangbare armaturen, wat weer goed voor het milieu is.Voor meer informatie
Philips Horticulture LED Solutions
www.philips.com/hortiPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven