Arfhan Mughal, Fontana:

Kenia: prijzen snijrozen 25% gedaald, maar weg omhoog weer ingeslagen

"De snijbloemenmarkt heeft de laatste drie weken een flinke dip doorgemaakt," zegt Arfhan Mughal van Fontana, een rozenkweker in Nakuru, Kenia. Volgens hem is een dip in de Keniaanse rozen van midden-juni tot midden-augustus niet ongebruikelijk. "Vanaf eind augustus moeten de prijzen dan weer stijgen."


Arfhan Mughal van Fontana, hier op de IFTEX Kenia.

Prijs zakt met 25%
"De vraag naar onze rozen hangt nauw samen met de zomer in Europa. Wanneer die zich aandient, merken wij dat gelijk. Een daling in prijs van zo'n 25% is niet ongebruikelijk," aldus Mughal. "Daarom is het zaak andere markten aan te gaan boren. Zo richten wij onze blik ook op het zuidelijk halfrond, Australië, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten."

Einde dip in zicht

Zoals gezegd gaan prijzen in de loop van augustus weer stijgen. "Dat gaat niet meteen: deze week zal die stijging misschien 10 procent zijn. De week daarop moet er dan weer 10-15 procent bij en bij het eind van de maand moet de balans dan weer zijn gevonden."


Voor meer informatie:
Fontana
Email: arfhan@fontana.co.ke

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.