Gevangenisstraf voor gesjoemel met zaad-certificering

Een Britse zadenleverancier uit Twyford heeft bekend dat hij certificaten vervalst heeft die moesten aantonen dat zijn zaden geïnspecteerd waren en vrij bevonden van schadelijke infecties. Stephen Morton van Herbiseed Ltd gaf toe met de certificering te hebben gesjoemeld. De fraude kwam aan het licht na een onderzoek van het Department for Environment, Food & Rural Affairs (Defra).

Het bedrijf levert zaden aan consumenten voor onder andere kruiden, wilde bloemen en planten. De verdachte kreeg drie gelijktijdige gevangenisstraffen variërend van 12 tot 24 maanden, werd geschorst voor twee jaar en ook nog veroordeeld tot het verrichten van 300 uur onbetaald gemeenschapswerk. Bovendien moet er een fikse boete van zo'n 140.000 euro worden betaald.

Kelvin Hughes, inspecteur bij de Animal and Plant Health Agency (APHA), is tevreden met de uitspraak. "Hiermee tonen we aan dat een dergelijke certificering een serieuze zaak is," stelt hij.

Bron: www.insidermedia.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.