Blumen Heinen: zonnebloemen kweken op natuurlijk wijze

Blumen Heinen is een rasechte familiebedrijf dat sinds 2007 door de derde generatie Hans-Peter Heinen en zijn vrouw Chris Heinen wordt gerund. Blumen Heinen heeft zich ontwikkeld tot specialist in zomerbloemen. Al bijna 45 jaar produceert Blumen Heinen snijbloemen met een specialisatie in zonnebloemen, dahlia's, tulpen, ranonkels en chrysanten.

“We laten de planten rustig groeien op het tempo van de natuur”, vertelt eigenaar Hans-Peter. “De focus ligt niet op snel en haastig produceren. De planten worden mooi compact en goed van kleur op de manier hoe wij telen”. Hans-Peter zegt dat de teelt bij Blumen Heinen à la freiland gaat, ook al is het binnen. “De ramen staan bijvoorbeeld altijd open en de kassen worden niet verwarmd: bijna helemaal puur natuur!”Soorten
Blumen Heinen voorziet in vele soorten zomerbloemen. “We stemmen ons assortiment af op de vraag van onze klanten. FleuraMetz inkoper Roel vertelt dat er samen gekeken wordt naar het assortiment. In goed overleg worden soorten geëvalueerd. “We overleggen of we doorgaan met bepaalde soorten voor het volgende jaar”. Ook worden nieuwe soorten speciaal voor FleuraMetz apart gezet. “Dit seizoen zijn we een grappig bloemetje tegengekomen, waarvan er maar een paar her en der groeien. Deze verzamel ik nu speciaal voor FleuraMetz!”“We willen dat onze bloemen perfect de deur uitgaan”. Dat is de doelstelling van Blumen Heinen. Hiervoor is er een heel machinepark aangelegd wat bestaat uit vijf verschillende machines. De verschillende soorten bloemen kunnen op deze manier verwerkt worden zonder dat ze beschadigen. Ook wordt alles direct gebonden en verpakt.

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven