Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland wil praten over fytosanitaire certificaten voor import Nederlandse bloemen

Er komen waarschijnlijk nog deze maand onderhandelingen over de import van Nederlandse bloemen in Rusland. De Russische Voedsel- en Warenautoriteit Rosselchoznadzor laat weten dat er mogelijk nog deze week over gesproken gaat worden. Snijbloemen uit Nederland worden sinds 10 augustus strenger gecontroleerd voordat ze Rusland inmogen. In de bloemen zou regelmatig de Californisch trips en andere insecten worden aangetroffen die als bedreigend worden gezien voor de Russische land- en tuinbouw. Voordat de strengere controles werden ingevoerd, zou ongeveer een derde van alle bloemen uit Nederland niet aan de eisen voldoen.

Rosselchoznadzor gaat niet in gesprek met Nederlandse kwekers, exporteurs of met de Nederlandse overheid, maar wil in overleg met partijen die de exportcertificaten afgeven waaruit moet blijken dat de bloemen aan de eisen voldoen. Dat gebeurt niet in Nederland maar in Tsjechiƫ, Polen en Letland. Die landen geven de fytosanitaire certificaten voor Nederlandse bloemen af. Twee van die landen hebben inmiddels aangegeven met de Russische controle-instantie te willen praten.

bron: Nos, 17/08/15
Publicatiedatum: