Elmia Garden, 29 en 30 september.

Groei in Scandinavische groenbranche

Steeds meer mensen in de Scandinavische landen kopen planten en bomen bij tuincentra of kwekerijen en decoreren hun serres of woning met groen. Tijdens Elmia Garden, een Zweedse vakbeurs voor iedereen die zich met tuincentra, kwekerijen, tuinproducten en binnengroen bezighoudt, is deze sterke en stabiele groei duidelijk merkbaar. Elmia Garden vindt plaats op 29 en 30 september in het Zweedse Jönköping.Groen is 'booming'
“De vraag naar planten voor buiten en binnen en andere tuincentrumproducten is enorm toegenomen. Scandinaviërs willen hun huis, tuin en terras inrichten op allerlei verschillende manieren die voor ons in Scandinavië nieuw zijn. In Zweden en Finland is op dit moment de mediterrane stijl met grote planten en grote potten bijvoorbeeld erg in”, aldus Henrik Landén, projectleider voor Elmia Garden.

De verkoop van planten en andere tuinproducten laat in de Scandinavische landen een stabiele groei zien. Kamerplanten, zowel groen als bloeiend, zitten ook in de lift. Uit branchecijfers blijkt dat de algemene omzet in 'groene' winkels de afgelopen jaren met 4–5% toenam.

Ontmoetingsplaats (inter)nationale tuinbranche Noord-Europa
Tegelijkertijd heeft Elmia Garden zich ontwikkeld tot de belangrijkste ontmoetingsplaats voor de (inter)nationale tuinbranche in Noord-Europa. Op deze beurs ontmoet iedereen elkaar, die zich beroepsmatig met de verkoop van tuincentrumproducten en tuindecoratie bezighouden.

Ook voor bloemisten is Elmia Garden een belangrijke ontmoetingsplaats. Het toenemende belang van de beurs is een resultaat van de eveneens toenemende consumenteninteresse, maar vooral van het uitwisselen van kennis tijdens seminars, workshops en ontmoetingen op de beursvloer – ontmoetingen die de voorwaarden voor verdere marktontwikkeling scheppen.

Trends en zaken
Elmia Garden brengt toonaangevende spelers uit de branche samen om trends, nieuwe producten en diensten te presenteren en om kennis die tot nieuwe deals leidt op te doen.
“Wij gaan naar Elmia Garden omdat het hier in Zweden een vanzelfsprekende ontmoetingsplaats is”, aldus Erica Dahlqvist van de Zweedse keten Blomsterlandet. Zij heeft door de jaren heen de meeste tuincentrumbeurzen bezocht. “Dit is een vakgerichte beurs met veel goede lezingen en de kwaliteit van de beurs en de standhouders is erg goed.”

“Groene planten zijn blijvend populair. Ze zijn in Zweden steeds meer een vanzelfsprekend onderdeel van het interieur. Bij de stijltrend, die we ‘mystiek groen’ noemen, horen ook veel zwarte details. Naast de weelderige groene trend is er ook de kleurrijke, overdadige trend, met bloempotten en planten in heldere en frisse kleuren. Veel vrolijkheid!”

Elmia Garden
Elmia Garden is een vakbeurs die zich specifiek richt op mensen die werkzaam zijn in de tuin-detailhandel, het hoveniersbedrijf en de sierbestrating. Door de jaren heen is de beurs uitgegroeid tot een van Noord-Europa's belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor de branche, zowel nationaal als internationaal. Standhouders presenteren hun plantmaterialen, verkoopconcepten, kweektechnologieën, potten, tuindecoraties en andere producten en diensten aan klanten in de tuinbranche.

Voor meer informatie:
Henrik Landén, Business Manager Elmia Garden
T: +46 36 15 22 57,
E: henrik.landen@elmia.se
www.elmia.se/garden


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.