Laatste maand om de WBSO-subsidie voor 2015 aan te vragen

Doet uw bedrijf aan technische innovatie? Dan kunt u –onder voorwaarden- een subsidie ontvangen op de loonkosten voor de speur- en ontwikkelingswerkzaamheden die uw medewerkers verrichten. Als u nog in 2015 gebruik wilt maken van deze interessante regeling, moet u de subsidie wel uiterlijk deze maand aanvragen.

De WBSO-subsidie die u met de verklaring kunt verkrijgen, bedraagt 35% (en zelfs 50% voor starters) van de af te dragen loonbelasting over de eerste € 250.000 van het totale S&O-loon en 14% van de af te dragen loonbelasting over het totale S&O-loon dat het bedrag van € 250.000 overstijgt. Als u voor het eerst gebruik maakt van de WBSO-subsidie, bedraagt deze ruim € 10 (€14,50 voor starters) per uur dat uw medewerkers aan speur- en ontwikkelingswerkzaamheden besteden. Deze werkzaamheden kunnen onder meer betrekking hebben op de ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur, maar ook op onderzoek om uw productieproces efficiënter in te richten.

Aanvraagtermijn
De aanvraag voor een WBSO-subsidie moet worden ingediend bij RVO. De subsidie kan maximaal drie maal per jaar worden aangevraagd en heeft betrekking op een periode van minimaal drie maanden en maximaal zes maanden binnen het kalenderjaar. Vanwege de minimale periode van drie maanden kan de subsidie uiterlijk 1 oktober van ieder jaar ingaan. De aanvraag moet vooraf en minimaal een maand voor de ingangsdatum worden aangevraagd. Let op: om nog in 2015 gebruik te kunnen maken van de WBSO-subsidie, dient de aanvraag dus vóór 31 augustus 2015 te zijn ingediend bij RVO.

Vormvrije aanvraag
Bij de aanvraag van de WBSO-subsidie moeten diverse gegevens van de onderneming worden vermeld, alsmede een projectomschrijving van het onderzoeksproject. Omdat de uiterste datum van 31 augustus 2015 al snel nadert, is het goed denkbaar dat u niet binnen de termijn de gevraagde informatie gereed heeft. Het is mogelijk om vóór 31 augustus a.s. een vormvrije aanvraag voor de WBSO-subsidie in te dienen. U kunt dan naderhand de WBSO-aanvraag aanvullen, zodat u alsnog aan de gestelde vereisten voldoet en al in 2015 gebruik kunt maken van zowel de subsidie op de loonkosten als de fiscaal aantrekkelijke innovatiebox in de vennootschapsbelasting.

Mogelijke wijziging Research & Development Aftrek
Voor de bijkomende kosten en uitgaven bij speur- en ontwikkelingswerkzaamheden kan een korting op de te betalen vennootschapsbelasting worden verkregen: de Research & Development Aftrek. Minister Kamp heeft aangegeven dat mogelijk beide regelingen samen worden gevoegd. De beoogde datum van inwerkingtreding van de geïntegreerde regeling is 1 januari 2016. Afhankelijk van de omvang van de R&D-uren, kosten en uitgaven van uw organisatie kan het op basis van deze plannen aantrekkelijk zijn bepaalde innovaties of investeringen naar voren te halen of juist uit te stellen tot volgend jaar.

De BDO branche- en adviesgroep Flowers & Food beschikt over de specifieke deskundigheid om de WBSO-subsidie juist in de innovatieve land- en tuinbouwsector toe te kunnen passen. Indien u meer informatie wenst te ontvangen over de WBSO-subsidie of vrijblijvend van gedachten wilt wisselen over de mogelijkheden voor uw onderneming, kunt u contact opnemen met Tim Zwinkels van BDO (tel. 070 – 338 08 08 of per e-mail: tim.zwinkels@bdo.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.