21 tot 23 augustus, Premnitz

‘Culinaire’ Nederlandse bloemengroet op Bundesgartenschau

De VGB trakteert bezoekers aan de Duitse Bundesgartenschau in Premnitz van 21 tot 23 augustus op wat zij noemt een kleurrijke ‘culinaire bloemengroet’. In de Grüne Küche, een paviljoen op de openluchttentoonstelling, komt een tafelschikking met 12.500 Gerbera’s en delicatessen met cressen van kwekerij Koppert Cress.
 
De VGB brengt zo een ‘culinaire’ groet aan de bezoekers. Het paviljoen wordt omgetoverd in de WunderKüche, een knipoog naar de populaire shop-for-a-week ‘the Wunderkammer’ van het bloemen designduo Florian Seyd en Ueli Signer. Met de grote hoeveelheid Gerbera’s, beschikbaar gesteld door de kwekers, tonen zij hun kunsten deze keer in het thema: “Enjoy with all senses!”
 
Zinnenprikkelend
De bedoeling is dat de weelderig met Gerbera’s aangeklede tafel de bezoekers inspireert om ook thuis de dinertafel eens met bloemen te decoreren. Daarnaast geven de bloemenarrangeurs op gezette tijden demonstraties. Zij maken ter plekke boeketjes en arrangementen met Gerbera’s die het publiek thuis ook zou kunnen maken, vertellen welke noviteiten er zijn en hoe men de bloemen moet verzorgen. Verscheidene facetten van de Gerbera worden belicht: hoe worden ze gekweekt, over de zaden, het verschil in soorten, alsmede over dubbelbloemige, enkelbloemige, heel grote en extra kleine exemplaren. En ook over wilde Gerbera’s en Gerberaplanten. Om niet alleen de ogen te prikkelen, worden de bezoekers op hapjes getrakteerd, gemaakt met de cressen van Koppert Cress (minigroenten en – fruit).
 
Wunderselfie
De bloemenliefhebbers worden aangemoedigd om plaats te nemen aan de weelderig gedekte tafel om daar een foto van zichzelf te maken. Die kunnen zij uploaden en online delen.

Promotie
De Bundesgartenschau wordt georganiseerd in vijf plaatsen tegelijk in de Havelregion in Duitsland. De VGB ondersteunt de promotie van Nederlandse bloemen en planten met een bijdrage uit de reserves uit het Handelsfonds van Productschap Tuinbouw (www.vgb.nl). De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de promotiegroep www.colouredbygerbera.nl.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven