Tuinbouw loopt warm voor sponsoractie Kenia

Aanstaande vrijdag 14 augustus stapt Jeannette den Boer, Sales Manager van GreenTech met vijf collega's van RAI Amsterdam op de fiets ten bate van AMREF Flying Doctors. Deze zes enthousiastelingen fietsen van 10 tot en met 17 oktober de Kenia Classic om geld op te halen voor AMREF Flying Doctors en zijn nu druk bezig met het binnenhalen van sponsorgelden.
 
Unieke route langs de tuinbouw
Op fietsen van sponsor Van Koppen en Van Eijk rijdt het team van vrijdag op zaterdag langs de sponsorende bedrijven. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
 
07.00 uur - 09.00 uur Anthura
Er staan die ochtend om 7.00 uur een paar honderd Anthurium planten op het team te wachten om ingepakt te worden. Het personeel krijgt de planten die worden inpakken cadeau. Zij kunnen hiermee niet alleen hun huis in de vakantieperiode opfleuren, maar testen dan ook direct een handig watersysteem. De planten worden namelijk door het team ook voorzien van een Waterwick lontje. Bij Anthura wordt gewerkt met de machines van Flier Systems, ook sponsor van de actie.
 
10.00 uur - 12.00 uur Bergpeppers
Kwekerij Bergpeppers kweekt gezonde en maximaal biologisch gekweekte paprika's. Daarin hebben zij zich gespecialiseerd in rode en gele paprika's. Het bedrijf is uitgegroeid tot een oppervlakte van 17 hectare, waar ook alle producten verpakt worden naar de wens van de klant. Bergpeppers blijft innoveren om optimale kwaliteit te kunnen leveren en hiertoe in 2005 en 2007 nieuw gebouwd in Berkel met onder andere de branders van sponsor Vitotherm. Vanwege de veranderende wetgeving heeft Vitotherm in 2013 ook een nieuwe low NOx brander geleverd bij de locatie van Bergpeppers, Midberg in Harmelen. Het Kenya Classic team gaat aan de slag om de paprika's in te pakken.
 
13.00 uur - 15.00 uur Solisplant op de BraDeLier
Het RAI Kenya Classic team gaat namens Solisplant de BraDeLier kleur geven! Solisplant is zo geautomatiseerd met behulp van de systemen Codema dat er op het bedrijf zelf geen werk is voor het team. Als alternatief heeft het bedrijf bedacht dat alle kinderen uit De Lier een potje mogen beschilderen met daarin een plantje. Van iedere beschilderde pot wordt een foto gemaakt en deze pot met plant wordt uitgedeeld aan de middenstand in De Lier. Aan het einde van de actie is er een prijs voor degene die de pot het mooiste heeft beschilderd!
 
16.00 uur - 17.00 uur Sion
Sion is uitgegroeid tot de internationale top van veredelaars en vermeerderaars van Phalaenopsis. Door de kennis en ervaring kunnen zij elke kweker ter wereld in elk segment voorzien van het juiste advies en assortiment. Sion sponsort de actie door het RAI Kenya Classic team mee te nemen in de wereld van veredeling. Het team krijgt hier een rondleiding en leert op deze manier over de wijze van veredelen en vermeerderen.

19.00 uur - 21.00 uur Duijvestijn in Winkelcentrum De Tuinen
Duijvestijn Tomaten is in februari 2015 uitgeroepen tot beste tomatenteler van de wereld! Duijvestijn Tomaten verwerkt haar eigen geteelde tomaten tot verse ovengedroogde tomaten. De tomaten worden langzaam op bijzondere wijze gedroogd. Tijdens de koopavond in Winkelcentrum de Tuinen in Naaldwijk gaat het RAI Kenya Classic team, het winkelend publiek ovengedroogde tomaten laten proeven. Daarnaast kan het winkelend publiek tomatenbakjes kopen voor € 2,- De totale opbrengt gaat naar AMREF.
 
23.00 uur - 02.00 uur Amarylliskwekerij NL van Geest
Het team gaat Amaryllis bollen sorteren, dit betekent dat de bollen worden ontklisterd en beschadigde eruit worden gehaald. Dan is er iemand die de bollen "ophangt" en daarna worden de bollen netjes in de daarvoor bestemde kisten/kratten gedaan.
 
05.00 uur - 07.00 uur MJ Tech
MJ Tech, de specialist in verneveltechniek, gaat over twee weken verhuizen naar een nieuw en groter pand. De verhuisdozen moeten ingepakt en ook het pand moet schoongemaakt worden voor oplevering. Het RAI Kenya Classic team gaat MJ Tech helpen bij deze operatie en wel, bij het krieken van de ochtend!
 
De 24-uurs Tuinbouw Actie ten bate van AMREF wordt gesponsord door:
Anthura
Bergpeppers
Codema
Duijvestijn Tomaten
Flier Systems
Havecon Projects
Kwekerij de Kabel
MJ Tech
NL van Geest
Sion Orchids
Solisplant
Van Koppen en Van Eijk
Vitotherm
 
Oproep tot sponsoring
Naast de sponsoring door bedrijven kan iedereen persoonlijk AMREF sponsoren. Voor dat laatste kan men terecht op de website van Kenya Classic: https://www.kenyaclassic.com/jeannette-den-boer
 

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven