Fietsen van de rozen naar de aubergines

GreenTour 2015 is een sportief evenement voor wielrenners en ATB'ers uit de tuinbouw. De negende editie van de GreenTour start en finisht op zaterdag 12 september 2015 bij aubergineteeltbedrijf PandA in Honselersdijk. De gevarieerde route – met een hoofdrol voor kassen en groen – brengt de fietsers naar Marjoland in Waddinxveen.

Gastheer van de editie van 2015 is PandA in Honselersdijk. Auberginetelers Paul en Aad van der Knaap (P and A) telen overigens ook de bijzondere snijbloem strelitzia. Het bedrijf aan de Harteveldlaan 44 in Honselersdijk garandeert een gastvrije ontvangst en een sfeervolle afsluiting tussen de groenten en prachtige snijbloemen, geheel in lijn met de filosofie van de GreenTour.

In het verleden hebben de deelnemers aan de GreenTour wel vaker vanuit het Westland gefietst naar Oostland of het teeltgebied Moerkapelle/Waddinxveen. Toch zal de organisatie er weer alles aan doen om een groene, veilige en originele tocht uit te zetten. Voor de traditionele 'tuinbouw-tussenstop' zet het indrukwekkende rozenbedrijf Marjoland aan de Bredeweg 1a in Waddinxveen (op de grens met Moerkapelle) de deuren open voor de GreenTour. Deelnemers aan de Ride for the Roses (die een week eerder wordt gefietst) kennen Marjoland wellicht als sponsor van de roos, die elke deelnemer na afloop in ontvangst mag nemen.

Na de rustpauze en de bescheiden rondleiding door het rozenbedrijf gaan de fietsers terug naar Honselersdijk, waar de GreenTour bij PandA wordt afgesloten met een buffet.

Fietsen voor een goed doel
De organisatie van de GreenTour kiest elk jaar een goed doel uit: een stichting die een extra financiële bijdrage heel goed kan gebruiken. Dit jaar is gekozen voor Stichting Syndroom van de Lach. Deze stichting stelt zich ten doel om kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking mee te kunnen laten doen aan dolfijnondersteunde therapie bij het Curaçao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC) in Curaçao, dan wel deel te laten nemen aan andere therapieën en/of activiteiten die de ontwikkeling bevorderen. Initiatiefnemers van de stichting zijn Maud en Seth Halkes uit Delft. Hun dochter Suus heeft een ontwikkelingsachterstand en verstandelijke en lichamelijke handicaps, die zich niet laten vangen in een diagnose. "Maar één ding is duidelijk", zegt Seth, "Suus heeft het 'Syndroom van de Lach'. Het is ongelooflijk hoe vaak zij vrolijk is. Haar lach werkt betoverend en doet ons haar beperkingen eventjes vergeten." Seth fietst met enkele vrienden mee tijdens de GreenTour 2015. Zie ook: www.syndroomvandelach.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.