Prins Group bouwt high-tech veredelingsproject Frankrijk

Sinds mei van dit jaar bouwt Prins Group aan een zeer bijzonder en uitdagend turnkey project in Frankrijk. De kassen zullen fungeren als onderzoekscentra voor zaadveredeling. Dit project wordt uitgevoerd voor SAS Florimond DESPREZ Veuve et Fils.

Op dit moment bouwt Prins Group aan een turnkey tuinbouwproject voor Florimond Desprez, een familiebedrijf uit Frankrijk. Het project bestaat uit twee kleine kassen met een totale oppervlakte van ruim 1000 m². De kassen fungeren als onderzoekscentra voor zaadveredeling. Het bedrijf levert landbouwrassen - onder andere suikerbieten, voederbieten, andijvie, graan, gerst, triticale, lupine en luzerne. Prins Group verzorgt de engineering, productie en realisatie van het project.

Partner Stolze voorziet de kassen van water- elektra- en automatiseringssystemen en partner Schep levert de verwarming- en koelingssystemen. Met deze hoogstaande technieken wordt door Prins Group en partners het project geheel naar de wensen van de klant ingericht.

Uniek aan dit project is dat de oppervlakte wordt verdeeld in zeven teeltafdelingen, die onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren. Op deze manier kunnen de vier seizoenen winter, lente, zomer en herfst worden nagebootst. Zo kan het in afdeling één hartje zomer zijn, terwijl het in afdeling vier op hetzelfde moment winter is. Deze bijzondere aanpassingen zijn nodig om het zaadveredelingsproces van tien jaar terug te brengen naar een proces van maximaal zeven jaar. Op deze manier kan er veel sneller onderzoek worden gedaan en worden veel kosten bespaard.

De ontwikkeling van deze kas is voor Prins Group een nieuw concept en daarmee een grote uitdaging. Bijzonderheden aan dit project zijn onder andere het dek en de gevels, die zijn voorzien van speciaal 16 mm diffuus glas. Dit samengestelde glas is voorzien van antireflectie, waardoor veel groeilicht naar binnenkomt. Het glas is op een speciale manier behandeld, zodat het nog meer isoleert. De isolatiewaarde van dit speciale product is hoog, namelijk 1.8W/m²K.Wanneer het in augustus bijvoorbeeld buiten 25 graden is, maar in de kas in afdeling 3 de winter in volle gang is, dan moet er in die afdeling worden gekoeld. Dat betekent dat er voor het totale project een grote koelinstallatie wordt geïnstalleerd, die per afdeling aan te sturen is. Dat zelfde geldt andersom uiteraard ook voor de verwarming. Wanneer de buiten temperatuur in de winter laag is en het in een kasafdeling zomer moet zijn, dan kan de verwarming dat ook verwarmen. En is er veel licht nodig dan zorgt de assimilatiebelichting daarvoor. Deze systemen hebben Prins Group en haar partners geleverd en geïnstalleerd.

De buitenkant van de kas is voorzien van scherminstallaties en twin gevelschermen. Twee meter boven op de kas wordt een scherminstallatie aangebracht. Deze installaties zijn geplaatst om, als het buiten erg warm is, de warmte buiten te houden.

Milieubewustzijn staat hoog in het vaandel bij de klant. Bij materiaalkeuzes en installaties is hier extra op gelet. Zoals bij de verschillende waterzuiveringsinstallaties. Het water wordt gefilterd c.q. gereinigd en ontsmet, waarna het vervolgens weer klaar is voor hergebruik.
Ook hier verzorgt Prins Group: The Total Growing Solution.


Voor meer informatie:
Prins Group
Bovendijk 38
2295 RZ KWINTSHEUL
(0174) 64 14 00
info@prins-kassenbouw.nl
www.prins-kassenbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.