Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In memoriam oud-Naktuinbouw-bestuurslid Gerrit Kooij

Gisteren is oud-bestuurslid Gerrit Kooij op 84-jarige leeftijd overleden.

De website van Naktuinbouw meldt: "Gerrit Kooij was een aimabele (gentle)man, een man met gevoel voor verhoudingen & diplomatie en een echt mensenmens. Hij maakte zich onder meer op bestuurlijk niveau zeer verdienstelijk in de bloemisterijsector. Hij was bestuurslid bij het proefstation en de veiling van Aalsmeer (CAV / VBA). Ook binnen de keuringsdiensten (NAKS / NAKB) was Kooij actief.

Anjers
Bij NAKS kwam hij in 1965 in de Afdelingscommissie Anjers. De vermeerdering van dat gewas was toen enorm aan het groeien. In 1978 volgde hij Maarten Tas op als bestuurslid van NAKS. De jaren tachtig waren jaren met veel ontwikkelingen; nieuw laboratorium, gewasuitbreidingen in de keuringen en de verdergaande internationalisering van de sierteeltsector.

Fusie NAKB / NAKS
Samen met Jan Rulkens (NAKB) vormde hij de vertegenwoordiging van het bedrijfsleven bij de fusie van NAKB en NAKS (1994) tot de nieuwe keuringsdienst voor Bloemisterij- en Boomkwekerijsector.

Bij het terugtreden uit zijn anjerstekbedrijf in 1996 kwam ook een einde aan zijn bestuurlijke periode binnen de keuringsdiensten.

Dank
Bedrijfsleven en keuringsdiensten zijn Gerrit Kooij veel dank verschuldigd voor zijn betrokkenheid, ondersteuning en inspanningen gedurende 30 jaar. Hij bracht mensen bij elkaar, ook op de momenten dat dit wat lastiger ging."
Publicatiedatum: