Nieuwe rood/gele bicolour 'Cipollini' bij Colours of Nature

Colours of Nature, telersvereniging van minigerbera’s, is de afgelopen maanden druk bezig geweest met teeltwisseling. Zo is op het gezamenlijke teeltbedrijf in Kwintsheul 1,4 hectare in z’n geheel gewisseld. De ingeslagen weg om grotere teeltafdelingen per soort te creëren kan nu ook op deze vestiging toegepast worden. Er worden nu nog twee soorten op deze locatie geteeld; Bison en Bison Blond. Op deze manier kan de maximale productie met de beste kwaliteit behaald worden.

In totaal bestaat Colours of Nature uit acht productielocaties, met in totaal 27 hectare aan minigerbera’s. Het is daarmee de grootste minigerbera producent van Nederland. Het totale assortiment bestaat dit jaar uit 20 soorten met onder andere twee exclusieve soorten.

De laatste jaren is Colours of Nature druk bezig geweest naar het zoeken van nieuwe soorten. Nieuwe soorten worden eerst in kleine aantallen uitgetest waarbij houdbaarheid, productie en marktvraag doorslaggevend zijn om het soort in grotere aantallen neer te zetten. Dit jaar komt Colours of Nature met een geheel nieuw, exclusief ras ‘Cipollini’. Deze rood/gele bicolour is vanaf week 31 verkrijgbaar. Ook vorig jaar introduceerde Colours of Nature een bicolour, namelijk Pantani. Deze roze/witte minigerbera is net als Cipollini vernoemd naar een oude wielrenheld


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.