kinderen gaan 400.000 bollen planten

Aanmeldingen Bulbs4Kids explodeert

Basisscholen uit heel Nederland hebben zich massaal aangemeld voor Bulbs4Kids. Door dit succes is het aantal beschikbare bloembolpakketten verhoogd van 350 naar 800.

Dit betekent dat 800 klassen verspreid over heel Nederland komend najaar 400.000 bloembollen zullen planten. iBulb initieert deze campagne met het doel om via een bloembollenlespakket kinderen op een laagdrempelige en spannende manier kennis te laten maken met de natuur.Niet alleen het aantal inschrijvingen is geëxplodeerd, juffen en meesters hebben ook hun weg naar educatie over bloembollen gevonden. Het aantal bezoekers op www.Bulbs4Kids.com gaf de afgelopen maand een enorme piek. Ruim 800 docenten hebben zich opgegeven voor de Bollenblog. Hiermee ontvangen zij vanaf september wekelijks een blog over bloembollen die zij kunnen gebruiken in de les. Nieuw aan de website is de Bollenbieb. Hier staat allerlei informatie over bloembollen voor kinderen. Ook het aantal volgers op Twitter en Facebook steeg rap.
 
Gouden Bloembol
De juffen en meesters van de deelnemende klassen ontvangen na inschrijving een bloembollen lespakket met daarin 500 bloembollen, 10 schepjes, 15 plantenstekers, 35 lesboekjes voor de kinderen en lesondersteuning. Aan Bulbs4Kids is een foto- en videowedstrijd verbonden. De klas met de mooiste bloembollentuin wint de Gouden bloembol 2016 én een inspirerende les over bloembollen.
 
Met dit initiatief wil iBulb kinderen op een laagdrempelige, spannende manier kennis laten maken met de natuur. In Nederland wordt de campagne voor de tweede keer gehouden, in Duitsland start Bulbs4Kids voor het eerst. Duitse basisscholen kunnen zich nog aanmelden.

Bron: iBulb

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven