Coulanceregeling BPL voor aanmeldingstermijn piekarbeiders

Indien u werkt met piekarbeiders bent u verplicht om deze binnen vijf werkdagen aan te melden bij BPL. Aanmelding van piekarbeiders gebeurt aan de hand van het BSN. Het is dus noodzakelijk dat uw piekarbeiders binnen vijf werkdagen een BSN hebben. Een BSN ontvangt de werknemer bij inschrijving in de RNI (Registratie Niet Ingezetenen). Helaas ontvangen we bij de Werkgeverslijn de laatste weken steeds meer signalen dat inschrijving binnen vijf werkdagen niet altijd mogelijk is. Daarom is er contact met BPL geweest om tot een coulance-regeling te komen.
 
Hierover is het volgende afgesproken: indien uw piekarbeider niet binnen vijf werkdagen terecht kan bij een RNI-inschrijfvoorziening in uw regio om een BSN te ontvangen, kunt u coulance krijgen van BPL. U dient dan een schriftelijk bewijs te hebben van de desbetreffende RNI inschrijfvoorziening, waaruit blijkt dat het niet haalbaar is om binnen vijf dagen een BSN te ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld een mail zijn die u heeft ontvangen bij het maken van een afspraak. Dit schriftelijke bewijs stuurt u door naar BPL (werkgever@bplpensioen.nl). Op grond hiervan krijgt u toestemming om uw piekarbeider later aan te melden. Uiterlijk op de dag dat uw piekarbeider bij een inschrijfvoorziening terecht kan om een BSN in ontvangst te nemen, meldt u uw piekarbeider aan bij BPL.
 
Zodra het BSN binnen is, zet u de deelnemer in het werkgeversportaal van BPL (met daarin een mogelijk foutieve ingangsdatum/uitdienstdatum). Verzoek is om vervolgens bij BPL (werkgever@bplpensioen.nl) aan te geven dat u de piekarbeider heeft aangemeld, waarbij u tevens meldt wat de correcte in- en uitdienstdatum is. Dit kan dan worden gecorrigeerd door BPL.
 
Als u op deze manier handelt kunt u uw werknemer aanmelden als piekarbeider, ook als het niet lukt om binnen vijf dagen een BSN te ontvangen.
 
Meer informatie over de regeling piekarbeid vindt u hier.
Voor vragen kunt u bellen met de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T 088 – 888 66 88 of naar de BPL werkgeversdesk via T 050 – 522 40 00.

Bron: Werkgeverslijn

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.