13-24 juni 2016

Aanmelden met Nuffic-beurs voor PVP Course 2016

De 19e Plant Variety Protection Course staat gepland van 13 tot en met 24 juni 2016. Deelnemers die in aanmerking willen komen voor een beurs via Nuffic moeten zich echter al vóór 20 oktober aanstaande aanmelden.

Plant Variety Protection Course
De bescherming van uw plantenrassen is de basis voor een succesvolle wereldwijde expansie en export op het gebied van land- en tuinbouw. Kwekersrecht is dan ook een belangrijk instrument voor voedselzekerheid en genetische variatie. Een goed kwekersrechtsysteem waarborgt en verbetert namelijk in elk land de voedselzekerheid. Om het belang van kwekersrecht te onderstrepen, heeft Naktuinbouw de Plant Variety Protection Course ontwikkeld in nauwe samenwerking met Centre for Development Innovation, Wageningen UR.

Dit jaar werd de PVP Course van 15 - 26 juni gehouden. De 21 deelnemers uit 17 verschillende landen gingen met veel nieuwe inzichten en kennis terug naar huis.

Nuffic-beurzen
Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs, biedt een aantal beurzen voor de PVP Course. Voor inwoners van bepaalde landen bieden zij beurzen via het Netherlands Fellowship Programme (NFP). Nuffic biedt ook een StuNed-beurs speciaal voor inwoners van Indonesië of een MENA-beurs voor inwoners van Algerije, Egypte, Irak, Jordanië, Libanon, Libië, Marokko, Oman, Syrië en Tunesië.

De aanvragers moeten voldoen aan bepaalde criteria om in aanmerking te komen voor deze studiebeurzen. Bezoek voor meer informatie over de NFP-beurzen www.nuffic.nl/nfp, de StuNed-beurzen www.nuffic.nl/stuned of de MENA-beurzen www.nuffic.nl/mena.

Inschrijven
Voor een NFP-, MENA- of StuNed-beurs dient men zich eerst in te schrijven bij het Centre for Development Innovation, Wageningen UR. U ontvangt binnen een week een bevestiging, en meer informatie. Wilt u een beurs aanvragen bij Nuffic, dan dient u zich daarna te registeren via Atlas, het digitale inschrijvingssysteem van Nuffic. In de bevestigingsbrief staat de weblink naar Atlas.

Deadlines van aanmelden
Aanvragen voor NFP-, MENA-, en StuNed-beurzen kunnen worden ingediend tot 20 oktober 2015. Inschrijven voor de PVP Course zonder beurs kan tot en met 2 mei 2016 rechtstreeks bij het Centre for Development Innovation, Wageningen UR.

Meer informatie over de Plant Variety Protection Course is te vinden in de flyer van de PVP Course.

bron: NakTuinbouw

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven