Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië: nieuwe potplantenverwerkingsmachine bij Dans Plants

Afgelopen juni beleefde Danny, Dave en Michael Selzer van Dans Plants, een potplantenkwekerij in Melbourne, Australië, een hoogtepunt: er werd een nieuwe, volautomatische potplantenverwerkingsmachine geïnstalleerd. De machine is een gezamenlijk product van Powerplants, Javo en Logiqs.



Dans Plants is al meer dan 20 jaar op de Australische markt actief. Sinds de oprichting is 1995 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers in Australië. Dans Plants levert aan grote retailers, kwekerijen, tuincentra en landschapsarchitecten over het hele continent en biedt een breed assortiment in verschillende potmaten.



De grootste uitdaging voor het bedrijf ligt op het gebied van de logistiek. Hoe produceer je duizenden verschillende potplanten, in verschillende potmaten, en behoud je toch het overzicht?

Op een van de internationale uitstapjes, die Dave en Danny met enige regelmaat ondernemen om te zoeken naar ideeën en oplossingen op het gebied van innovatie en bedrijfsvoering, deden zij Ubink aan en zagen daar de Javo en Logiqs potplantenverwerkingsmachine in bedrijf. Zij waren gelijk onder de indruk en gingen gelijk met betrokken partijen in gesprek over de mogelijkheden m.b.t. het installeren van het systeem op het eigen bedrijf.



Dit resulteerde in de in maart dit jaar gerealiseerde oplossing. De installatie is gerealiseerd in een bestaande kas. Het is een van de meest geavanceerde productie en handeling systeem in het land en kan met potten van 8 cm t/m grote, 29 cm potten overweg. Spin in het web is de Javo Plus oppotmachine.



Nadat planten door de Javo Plus M oppotmachine zijn opgepot worden de planten getransporteerd naar de Javo Compact Linear, het transportsysteem waarmee planten, in het bijzonder hoge planten als de Yucca, eenvoudig en gelijkmatig getransporteerd kunnen worden. In het geheel zijn twee Javo Compact robots opgenomen die planten oppakken en neerzetten.

Voor meer informatie
Javo
Email: info@javo.eu
www.javo.eu

Publicatiedatum: