Lagere loonkosten met Nomad bij Wooning Orchids

Wooning Orchids te Bleiswijk, met een jaarlijkse productie van 4,5-5 miljoen planten, gebruikt sinds 2014 het productie- en arbeidssysteem Nomad. Met dit systeem hebben zij direct inzicht in de arbeidsuren en loonkosten van hun 90 medewerkers, evenals hun presentie en productiviteit. Procesmanager Monadj Mohabier: “Met Nomad zijn we in staat volgens normeringen te werken. Dit helpt ons processen efficiënter in te richten en onze loon- en productiekosten te verlagen.”


Kumiko 2 en (rechts) Purple Rain, twee variëteiten uit het assortiment van Wooning Orchids


“In het verleden maakten we gebruik van weeklijsten die handmatig door onze 90 medewerkers (vast en flex) werden ingevuld," vertelt Mohabier verder. "Achteraf zijn deze uren als werkgever lastig te controleren en ook was de kans groot dat we onnodig hoge personeelskosten maakten. Daarnaast wilden we onze efficiëntie verhogen waarbij we werken volgens normeringen, zoals productiviteit en begroting. We kozen voor Nomad omdat we daarmee de betrouwbaarheid van registratie, als kostenefficiëntie konden combineren in één systeem. Doorslaggevend waren de draadloze invoerkeys, die o.a. alle teeltactiviteiten registeren en opslaan, ook buiten zendbereik.”

Oplossing & resultaat
“Het heeft even tijd gekost om het systeem goed op te bouwen en zo geschikt te maken voor ons bedrijf. Nu voldoet het systeem aan onze eisen: we hebben direct inzicht in de arbeidsuren, presentie en loonkosten. Daarmee is ook veel discussie weggehaald uit de organisatie: de resultaten spreken voor zich. Daarnaast draaien we aan het einde van de week loonlijsten uit die we vergelijken met de rekeningen van het uitzendbureau. Nomad heeft zeker onze loonkosten verlaagd. Zo draaien de afdelingshoofden dagelijks overzichten uit, die nauwkeurig aangeven hoeveel er van de norm wordt afgeweken. Als blijkt dat de norm niet is gehaald dan wordt het proces bekeken en aangepast. Bovendien geeft het systeem ook medewerkers direct feedback over hun eigen productiviteit: dit versterkt het gevoel van trots.”


Uitleg over Nomad data

Bron: Hoogendoorn nieuwsbrief juli/aug

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven