Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Shelfies: geen lege schappen Griekse supermarkten

Griekse importeurs in de knel

Europa en Griekenland sloten gisteren een akkoord om de Griekse schuldenberg aan te pakken. Nationale parlementen buigen zich nog over het akkoord. Voor Griekse importeurs levert de situatie niets op. Zolang het bankverkeer plat ligt, blijft de situatie moeilijk.

Importeur Tzouris uit Athene zei tegen NBC News dat het onmogelijk was producten te importeren door de beperkingen op het betalingsverkeer. "We kunnen geen appelen importeren. We kunnen helemaal niets importeren op dit moment."

Exporteurs die groenten en fruit exporteren naar Griekenland en waarvan de lading nog onderweg is, waarschuwden de Griekse importeurs. Zonder betaling wordt de vracht naar een andere haven gestuurd. "Het is een tikkende bom, een tijdbom. We willen positief blijven, hopelijk wordt er snel een oplossing gevonden en kunnen de transactiebeperkingen opgeheven worden."

Voor Griekse consumenten lijkt er nog geen tekort te zijn aan producten. Vorige week doken berichten en foto's op van Grieken voor lege schappen in de supermarkt. In reactie op een artikel van The Economist werd een tegenactie op gezet. Via social media werden Grieken opgeroepen om foto's te maken van de volle supermarktschappen: een shelfie.
Publicatiedatum: