Koos Heemskerk, veilingmeester FloraHolland Rijnsburg;

Handel krabbelt op na dramatisch slechte week

Tholen - De afgelopen weken hadden we uitstekend weer. Lekker voor de strandgangers, maar voor de bloemen- en plantenhandel uitermate ongunstig. Dat is geen nieuws – een zonnetje is niet erg, maar hoge temperaturen kunnen de handel flink onderuit schoppen – en daarom was het wat druilerige weer van de laatste dagen een verademing. Prijzen kropen over de hele linie weer wat op, met mooie uitschieters in met name de rozen en de hogere kwaliteit zonnebloemen.Koos Heemskerk is veilingmeester op klok 7 in Rijnsburg en ziet dagelijks de nodige bloemen voorbij komen. “Ten opzichte van vorige week loopt alles nu weer wat beter,” vertelt hij. “In de zomerbloemen gaat over de hele kwaliteitslinie de prijs elke dag een paar cent omhoog. Met name de echt mooie stelen steken er met kop en schouder bovenuit. De mindere kwaliteit kan nog wel wat beter, maar na de klap van vorige week is het een hele opsteker.”

Het weer

Ook in onze tijd, ondanks alle technologische ontwikkelingen, blijkt het weer nog altijd alles bepalend. “Wij zullen ons door de komende weken heen moeten slepen. Roeien met de riemen die we hebben, heet dat. Het is vakantie en ook staan er geen spannende dagen voor de deur. Maar daar staat tegenover dat er momenteel een prachtig assortiment zomerbloemen geleverd wordt. En je mag het niet zeggen, maar uit eigen land zijn ze toch het mooist,” lacht hij. “Bovendien is er ook een leuk assortiment potplanten voor handen en gaan die nu ook voor leuke prijsjes weg.”

Rijnsburg
Naast het veilen van bloemen is Heemskerk vooral bezig de aanvoer van potplanten op de klok in Rijnsburg te promoten en te behartigen - en niet alleen voor Rijnsburg, maar voor FloraHolland als geheel. Doel is de kweker in een zo goed mogelijke verkooppositie te brengen. “Een hele uitdaging, maar erg leuk om te doen.” Rijnsburg verschilt in menig opzicht van zijn grotere broers in Naaldwijk en Aalsmeer. Het is voornamelijk een snijbloemenveiling en bekend van het mooie tulpenaanbod in het seizoen. "Verder vind je bij ons nog een relatief volle tribune. Er worden meer nicheproducten geveild en veel kopers zijn lijnrijders die zelf met de producten naar de klanten toegaan. Het fysieke aspect is hier nog wat belangrijker. Maar kopen op afstand groeit ook hier langzaam.”

Voor meer informatie:
FloraHolland Rijnsburg
Koos Heemskerk
Veilmeester FloraHolland
E: koosheemskerk@floraholland.nl
www.floraholland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven