Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook dit jaar weer een Kwaliteitscompetitie Cyclamen

De resultaten van de Kwaliteitscompetitie Cyclamen in 2014 lieten grote verschillen zien en leidde tot de nodige discussies. Genoeg redenen om ook dit jaar weer een Kwaliteitscompetitie te organiseren. Rond 9 september start de Kwaliteitscompetitie. Na een simulatie van transport en de winkelfase worden de inzendingen regelmatig beoordeeld in de consumentenfase. Dit gebeurt onder omstandigheden conform de specificaties van de VBN. Op de gewasbijeenkomst Cyclamen op 30 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.



De opzet is dit jaar gelijk aan de competitie van 2014. Dat betekent dat we uitgaan van de cyclaam voor binnen en met drie categorieën: mini, midi en grootbloemig. Afgelopen jaren leverde u de cyclamen aan zoals u deze gewend bent aan te voeren. Om dit jaar nog duidelijker de verschillen te kunnen zien, is het de bedoeling om de cyclamen aan te leveren met 5 tot 10 bloemen. LTO Glaskracht Nederland, FloraHolland en de veredelaars benaderen de aanvoerders de komende weken voor deelname. Net als andere jaren betalen de veredelaars de helft van de kosten.

De Kwaliteitscompetitie is een initiatief van de landelijke commissie Cyclamen van LTO Glaskracht Nederland en mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse veredelaars Schoneveld Twello, Varinova en Syngenta.

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met Linda Schenkeveld (FloraHolland), 0174 63 40 58 of Arthur van den Berg (LTO Glaskracht Nederland), 010 800 84 19.

bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: