Ook dit jaar weer een Kwaliteitscompetitie Cyclamen

De resultaten van de Kwaliteitscompetitie Cyclamen in 2014 lieten grote verschillen zien en leidde tot de nodige discussies. Genoeg redenen om ook dit jaar weer een Kwaliteitscompetitie te organiseren. Rond 9 september start de Kwaliteitscompetitie. Na een simulatie van transport en de winkelfase worden de inzendingen regelmatig beoordeeld in de consumentenfase. Dit gebeurt onder omstandigheden conform de specificaties van de VBN. Op de gewasbijeenkomst Cyclamen op 30 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.De opzet is dit jaar gelijk aan de competitie van 2014. Dat betekent dat we uitgaan van de cyclaam voor binnen en met drie categorieën: mini, midi en grootbloemig. Afgelopen jaren leverde u de cyclamen aan zoals u deze gewend bent aan te voeren. Om dit jaar nog duidelijker de verschillen te kunnen zien, is het de bedoeling om de cyclamen aan te leveren met 5 tot 10 bloemen. LTO Glaskracht Nederland, FloraHolland en de veredelaars benaderen de aanvoerders de komende weken voor deelname. Net als andere jaren betalen de veredelaars de helft van de kosten.

De Kwaliteitscompetitie is een initiatief van de landelijke commissie Cyclamen van LTO Glaskracht Nederland en mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse veredelaars Schoneveld Twello, Varinova en Syngenta.

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met Linda Schenkeveld (FloraHolland), 0174 63 40 58 of Arthur van den Berg (LTO Glaskracht Nederland), 010 800 84 19.

bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven