"Nigel Judd, Thompson and Morgan: "Cosmos Cupcakes populair"

"Consument wil nieuwe eenjarige planten"

"Over het algemeen zien we dat de consument erg geĆÆnteresseerd is in nieuwe, eenjarige planten. De Cosmos Cupcakes is zo'n lijn en loop erg goed." Dat vertelt Nigel Judd van Thompson and Morgan, een Brits postorderbedrijf van planten en zaden. Niet alleen op de California Spring Trials, maar ook op de Flower Trials in Nederland een maand geleden, trok de eenjarige zomerbloeier veel aandacht.


Andrew Spencer van Thompson and Morgan, staande naast de Cosmos Cupcakes. Hier gefotografeerd op de Flower Trials.

Grote populariteit Cosmos Cupcakes
"De Cosmos Cupcakes is onze meest verkochte zaadlijn," aldus Judd. Volgens hem dankt de plant zijn populariteit vooral aan diens bloemen. "De bloemen zijn uniek: zij hebben een cupcake-vorm en vormen een soort kopje. Sommige variƫteiten hebben bovendien in het midden nog een extra kring blaadjes. De bloemen zijn beschikbaar in verschillende kleurencombinaties met wit en roze en sommigen hebben een donker oog. In 2014 won de Cosmos Cupcakes de Fleuroselect Novelty Award."


Cosmos Cupcakes.

Verchillende markten, verschillende voorkeuren

Zowel in Europa als in de Verenigde Staten vinden de planten gretig aftrek, maar toch zijn er ook grote verschillen waarneembaar. Volgens Judd houden Europeanen vooral van zachte tinten en kleine bloemen, terwijl Amerikanen juist houden van grote bloemen met felle kleuren.

Thompson and Morgan
Thompson and Morgan veredelt nieuwe plantvarieteiten in het Verenigd Koninkrijk. "Omdat wij deel uit maken van een postorderbedrijf, vindt onze afzet met name binnen de grenzen van het VK plaats. Maar via de groothandel kunnen wij onze soorten ook op de internationale markt zetten. Op enkele soorten die door derden worden verspreid hebben wij eigen licenties. Een voorbeeld is de Buddleja 'Buzz, die door ons veredeld wordt en gedistribueerd door Proven Winners."

Voor meer informatie
Thompson and Morgan
Nigel Judd
Email: njudd@thompson-morgan.com
www.thompson-morgan.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven