WaterPulse bespaart Walmart miljoenen liters water

Het waterverbruik van de Amerikaanse winkelketen Walmart is fors gedaald na de introductie van de WaterPulse. De watermat maakt handmatig bewateren overbodig.


Bron foto: Duurzaam Bedrijfsleven

Walmart heeft alle 3.700 tuincentra in de Verenigde Staten voorzien van duurzame watermatten. Volgens het concern zijn sindsdien enkele miljoenen liters water bespaard. Voor de introductie gaven werknemers van de centra de duizenden planten handmatig water.

Het Amerikaanse bedrijf Waterpulse brengt drie verschillende typen van de watermat op de markt voor commerciële toepassingen in tuincentra, kassen en kwekerijen. Het systeem levert door de capillaire werking precies voldoende water en voedingsstoffen aan planten en gewassen. Het bedrijf claimt dat de waterbesparing kan oplopen tot 70 procent. Daarnaast zijn de planten gezonder, omdat ze niet onnodig met hun wortels in het water staan.

Walmart heeft er zo’n 500.000 in gebruik. Bij toekomstige nieuwbouw van tuincentra wil het concern de matten direct al inbouwen.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.