Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese vestiging voor Metazet/Formflex & Viscon

Metazet / Formflex & Viscon openen deze zomer een nieuw filiaal in Kingsville, Ontario. De Noord-Amerikaanse markt is volop in ontwikkeling en het bedrijf groeit daarin mee. "Nu kunnen we de teler direct bedienen."

Metazet / Formflex en Viscon zijn al sinds 2002 actief in de Noord-Amerikaanse glastuinbouw. De bedrijven openden een kantoor en een werkplaats in Beamsville, Ontario en zijn sindsdien nauw betrokken geweest bij verschillende projecten in Canada, Mexico en de VS.


M-Track transportsysteem van Metazet bij Truly Green in Chatham-Kent

Groei
"Omdat onze installaties, goten en automatiseringsvoorzieningen steeds meer in deze regio te vinden zijn, vonden we dat het tijd was om ook hier in Ontario een werkplaats en een showroom op te zetten", vertelt Arie Barendregt, CEO van FormFlex, Metazet en Viscon in Noord-Amerika. "Viscon heeft bijvoorbeeld veel systemen geïnstalleerd in Leamington en ook intern-transportsystemen populair. Het is een logische stap om hier een servicepunt te openen."


Albert Pinto en Arie Barendregt van FormFlex North America

Koplopers
VolgensBarendregt is de Noord-Amerikaanse vraag naar de systemen van FormFlex, Metazet en Viscon in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. "De Canadese en Amerikaanse kassector heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen tien jaar. De projecten zijn groter, de kassen zijn groter en Noord-Amerikaanse telers zijn op zoek naar systemen die passen in deze trend. Het zijn de koplopers in de sector en ze implementeren nieuwe technologieën en oplossingen."


DE IV Gutter met drie afvoergoten.

Volgens Barendregt is dat echt een ontwikkeling van de laatste jaren. "De Canadese en Amerikaanse industrie heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Projecten zijn groter, kassen groeien en de telers zoeken naar bijpassende systemen. Ze zijn vooruitstrevend en lopen voorop als het gaat om het gebruik van nieuwe technieken." De Canadese teler Amco bijvoorbeeld ging als een van de eerste aan de slag met de nieuwe omgekeerde goot. "Op 6,4 hectare meteen. Later besloot Village Farmes deze goot ook in Marfa, Texas te zetten, op maar liefst 8 hectare. Je ziet het: de telers hier kopiëren de Europese telers niet langer, maar gaan gewoon zelf aan de slag met nieuwe technieken."



Volautomatische hanging basket system bij Linwell Gardens in Beamsville, Ontario.

Op maat gemaakte systemen met lokale service
Omdat de Noord-Amerikaanse kasprojecten steeds verder groeien, richten Metazet en Viscon zich ook meer en meer op interne transportsystemen, op maat gemaakt voor een project. "Dankzij onze lokale aanwezigheid in Michigan, Canada en Mexico kunnen we meer betrokken zijn bij de projecten en dus ook meer maatwerk leveren. Ons inductiegedreven M-Track-systeem bijvoorbeeld is hier de standaard geworden", vertelt Barendregt. "Maar we doen ook nog veel railsystemen. Samen met de verpakkings-, verwerkings- en sorteeroplossingen van Viscon kunnen we een compleet pakket leveren."



Meer informatie:
FormFlex/Metazet.
Arie Barendregt
4640 Falletta Court
Beamsville, ON L0R 1B4
Phone: (905) 563-0031
Email: sales@FormFlex.ca
Website: www.FormFlex.ca


You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: