Van der Windt Verpakking verhuist naar Harnaschpolder

Na bijna vijftig jaar aan de Nieuweweg in Honselersdijk te zijn gevestigd, gaat Van der Windt Verpakking verhuizen naar de Harnaschpolder in Den Hoorn. De verpakkingsmaterialen leverancier opent er in 2017 een nieuw logistiek centrum, inclusief kantoorruimte, design studio alsmede een showroom. Ook Olsthoorn Verpakkingen in Maasdijk, evenals Van der Windt onderdeel van Pacombi Group, verhuist mee. De twee bedrijven krijgen uiteindelijk in de nieuwbouw de beschikking over een opslagcapaciteit voor ca. 50.000 pallets.


 
Ruimtetekort is de belangrijkste reden voor de twee bedrijven om uit te kijken naar een andere bedrijfsruimte. "We hebben de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt, zowel bij Van der Windt als bij Olsthoorn. Ook zijn de bestaande bedrijfspanden van Van der Windt en Olsthoorn in een aantal opzichten niet meer geschikt voor de bestaande activiteiten en het daarbij behorend aantal medewerkers. De directie van Pacombi Group heeft een groot vertrouwen in de verdere uitbouw van de activiteiten van Van der Windt en Olsthoorn. In het nieuwe pand kan de logistiek worden geoptimaliseerd, zodat we klanten nog beter en sneller van dienst kunnen zijn", zegt Sales Director Jan van den Bos. Ook Van der Windt Packaging Belgiƫ blijft gebruikmaken van de nieuwe vestiging: Van der Windt is in Honselersdijk verantwoordelijk voor de Belgische logistiek en dat zal ook in de nieuwe vestiging gehandhaafd blijven.
 
Van der Windt opereert al sinds de oprichting in 1969 aan de Nieuweweg in Honselersdijk. Van 1.500 vierkante meter kantoorruimte gaat Van der Windt straks naar ca. 3.800 vierkante meter. Olsthoorn Verpakkingen opereert sinds 1992 vanuit het huidige pand in Maasdijk. In magazijnruimte groeien de twee bedrijven in totaal van 18.000 vierkante meter naar ca. 27.500 vierkante meter.
Jan van den Bos: "De hallen die we nu gebruiken zijn voor een groot gedeelte relatief laag. Gezien de hoogte van het nieuwe pand, vijftien meter, zal de totale opslagcapaciteit enorm worden vergroot: van ca. 19.500 pallets momenteel naar ca. 50.000 pallets."


 
Duurzaam gebouw
De bedrijven lopen voorop in duurzame verpakkingen. Daardoor kunnen afnemers van Van der Windt en Olsthoorn voor veel verpakkingen kiezen uit minder milieu belastende varianten. Mede om die reden zal duurzaamheid bij de nieuwbouw een belangrijke rol spelen. De verwachting is dat de bouw in tweede helft van 2016 start. In de zomer van 2017 moet de verhuizing naar de Harnaschpolder in Den Hoorn een feit zijn.

Meer informatie:
Pacombi Group
Jan van den Bos, Sales Director
T: 0174 - 636111
E: jan.vandenbos@vanderwindt.com

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven