Richard Valentin, Valntin Fleurs;

"Zonnige toekomst voor Franse pioenen"

"Wij geloven in een zonnige toekomst van de Franse pioenen," zegt Richard Valentin van Valentin Fleurs, een Franse kweker van anthurium, chrysanten, santini's en pioenen. "De Franse sierteelt in zijn geheel heeft te kampen met enkele moeilijkheden, maar de pioenen doen het opvallend goed."


 
Populair
"De bloemen zijn erg populair en naar verwachting zal deze populariteit alleen maar groeien," meent Valentin. "Het is een van de weinige bloemen die de zware competitie vanuit het buitenland het hoofd kan bieden. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ze bij ons eerder los komen dan bij onze grootste concurrent: Nederland."

Om met de vraag mee te groeien, breidt Valentin Fleurs het areaal pioenen uit. Ook worden pioenen in kassen geteeld, wat de eerste leveringen nog wat meer naar voren brengt. Het teeltoppervlak beslaat nu 3 a 4ha vollegrond en 9000 vierkante meter kas en in de komende jaren zullen er tunnels bijkomen.


Fleurs de France
Recentelijk werd het label Fleurs de France geïntroduceerd. Dit label is bedoeld om de Franse sierteelt een boost te geven. Valentin vermarkt zijn pioenen ook onder dit label en volgens hem is het een goed initiatief. "De meeste mensen weten niet eens dat zij bloemen uit het buitenland kopen, maar denken dat alles uit eigen land komt. Dit label schept duidelijkheid." Door buitenlandse competitie is over de laatste jaren de Franse sierteelt flink geslonken. Ook nemen jongeren steeds minder vaak de zaak van hun ouders over. "Financieel gezien is dat ook heel begrijpelijk: de afgelopen jaren zijn prijzen totaal niet verbeterd. De productiekosten daarentegen zijn alleen maar gestegen." Valentin hoop dan ook dat het label een bewustzijn bij de consument creëert, dat zal maken dat zij bereid zijn iets meer neer te leggen voor bloemen uit Frankrijk.


Voor meer informatie:
Valentin Fleurs
Richard Valentin
Email: valentinfleurs@orange.fr

Fleurs de France
www.fleursdefrance.fr

Hortisud

www.hortisud.fr

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.