Griekse start-up Brite Solar ontwikkelt transparante zonnepanelen

De Griekse start-up Brite Solar heeft een technologie ontwikkeld waarmee het transparante zonnepanelen kan printen op glas. Het bedrijf wil de tuinbouwsector verduurzamen.De transparante zonnepanelen van Brite Solar zetten slechts 5 procent van het invallende zonlicht om in elektriciteit. Daarbij laten ze wel ook 70 procent van het invallende licht door. Volgens de Griekse start-up een ideale combinatie om kassen voor de tuinbouw energieneutraal te maken.

In een reportage van RTL Z zegt Nikos Kanopoulos van Brite Solar dat het bedrijf zich op kassen richt. “Wat betreft hightech-kassen is Nederland de grootste producent van de wereld", zegt Kanopoulos.Startupbootcamp HightechXL
De start-up heeft een technologie ontwikkeld waarmee het organische zonnepanelen op glas kan aanbrengen. Deze panelen passen volgens de start-up direct in de stalen frames van normale broeikassen.

Gedurende een vol jaar kunnen de panelen voorzien in de elektriciteitsbehoefte van een kweker, terwijl ook het zonlicht de planten blijft bereiken. De zonnepanelen zijn vier tot vijf keer duurder dan gewoon glas, maar leveren volgens Brite Solar een aantrekkelijk financieel rendement.

Brite Solar is een van de vier Griekse start-ups die geselecteerd zijn in de nieuwe lichting van het acceleratorprogramma Startupbootcamp HightechXL. In totaal gaan 11 start-ups in Eindhoven een half jaar vol aan de bak om een technologische innovatie op de markt te zetten.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.