Prijs Frank Coenders voor Nederlands beste potroos

LLTB-lid Frank Coenders uit Lottum mag zich de trotse kweker noemen van de beste Nederlandse potroos. Een deskundige vakjury beoordeelde tijdens de Potrozenshow 2015 zijn roos Berleburg niet alleen als de mooiste, maar ook de meest gezonde plant.

Bovendien werd de presentatie van zijn stand met een tweede plaats bekroond. Ook de derde prijs voor beste potroos ging naar een LLTB-lid: Patrick Bisschops uit Swalmen, die aan de jury een roos Gartenspa╬▓ presenteerde.

De Potrozenshow vindt jaarlijks plaats in de Rozenhof in Lottum en duurt een week. De organisatoren willen de consument laten zien dat de roos ook uitstekend gedijt als pot- en kuipplant op balkon en terras. Gedurende de week worden onder andere de nationale keuringen gehouden voor pot- en containerrozen. De jury was vol lof over de hoge kwaliteit, de variatie (ruim 200 soorten) en de innovatieve rozenseries.

Volgend jaar zal de Potrozenshow plaatsvinden van 19 t/m 26 juni.

Bron: lltb

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.