Run op schermmiddelen door hitte

Gisteren viel op de NOS nieuwssite te lezen dat Duitse weerdienst Wetteronline 41 graden voorspelt voor zaterdag 4 juli. Volgens weerman Gerrit Hiemstra is dat in Nederland een warmterecord. De warmste dag ooit gemeten in Nederland was 38,6 graden in het jaar 1944.

 

"Bij ons hebben wij deze week duidelijk gemerkt dat meer mensen de weersverwachting volgen. Er is een ware run op tijdelijke schermmiddelen ontstaan", laat Mardenkro weten. "Veel tuinders kiezen er voor een laag ReduSol aan te brengen over de reeds bestaande coating om zo de teelt extra bescherming te bieden gedurende deze extreme periode. Een dunnere laag zal na enkele weken afslijten waardoor de eerst opgebrachte laag weer tevoorschijn komt en mee kan gaan tot het moment van verwijderen. Eventuele resten zullen na toepassing van een schoonmaakmiddel aan het einde van het seizoen mee verwijderd worden."

Een andere veel gekozen tijdelijke oplossing is het aanbrengen van een laag Spuitkrijt. "Spuitkrijt is op dezelfde manier aan te brengen als een coating, maar zal na flinke neerslag volledig afgeregend zijn. Hiermee is Spuitkrijt dus echt een tijdelijk product", legt Mardenkro uit. "Ideaal voor die situaties die slechts korte tijd bescherming wensen. Nadeel kan zijn dat Spuitkrijt bij een flinke onweersbui tussen de warme dagen door af kan regenen terwijl een dunne laag coating hier tegen bestand is. Omdat Spuitkrijt een vloeibaar product is, laat het zich makkelijk verwerken - en is het te combineren met coatings."
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.