Video: van stek tot volgroeide plant bij Kwekerij Loek Jansen

De afgelopen drie maanden is er door studenten van de Hogeschool In Holland druk gefilmd bij Kwekerij Loek Jansen. Het gehele proces van stek tot volgroeide plant, de technieken en machines die daarbij te pas komen, de energievoorziening en de biologische gewasbescherming - het komt allemaal aan de orde."Het filmpje hebben wij laten maken om de tuinbouw te promoten en te laten zien wat er eindelijk allemaal moet gebeuren om uiteindelijk een mooi product te verkopen," aldus Joost Jansen van Forever Plants, de verkooporganisatie waarbij de kweker is aangesloten.Kwekerij Loek Jansen heeft inmiddels 33 jaar ervaring in het kweken van planten. Sinds 20 jaar is de kwekerij gespecialiseerd in het kweken van ficus en kuipplanten. Ambitie van het bedrijf is het kweken van kwalitatief hoogwaardige producten op een modern potplantenbedrijf.In 2012 is het bedrijf verhuisd naar een nieuwe locatie en breidde het bedrijf uit van 2,5 naar 4,5 hectare. Dit kwam mede doordat twee zonen in het bedrijf traden. Joost en Freek, een tweeling die - zo blijkt wel uit het filmpje - met gedrevenheid en enthousiasme het bedrijf willen laten groeien.

In 2014 is Kwekerij Loek Jansen een samenwerking aangegaan met 2 andere kwekerijen: Forever Plants. De samenwerking is vooral gericht op het gezamenlijk verkopen van groene en bloeiende kamerplanten, seizoensplanten en trendy plantarrangementen. Kijk voor meer info op: www.foreverplants.nl

Voor meer informatie:
Kwekerij Loek Jansen
Hooghe Beer 20
2295 MX Kwintsheul
T: 0174-296028
F: 0174-290017
E: kwekerij@loekjansen.nl
www.loekjansen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.