Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnebloemenkweker Kees Tanis in het zonnetje

"De teelt van zonnebloemen is een passie dat ik van kinds af aan al heb," vertelt Kees. Ouddorp is een uithoek van Nederland dat stiekem grote voordelen biedt voor de teelt van zonnebloemen: "Er zijn enorme piekperiodes maar wij hebben de allereerste Hollandse zonnebloemen. Hier in Ouddorp zitten wij in een zandgebied. We hebben veel zonuren dat er voor zorgt dat wij al heel vroeg kunnen beginnen met de buitenteelt. Zo brengen wij zonnebloemen de markt op van eigen bodem."



De zonnebloemen van Kees Tanis zijn te koop op de Bloemistenklok Naaldwijk: "Ik kweek vrij grote zonnebloemen die ik aanvoer op de Bloemistenklok in Naaldwijk. Ik heb een aantal vaste klanten op deze klok, die ik wil blijven bedienen en continuïteit bieden. Met de vervallen partijheffing is het voor mij erg interessant om kleinere partijen aan te voeren. Dat is een groot voordeel op de Bloemistenklok."



Als ik vraag naar een tip voor de verkoop van zonnebloemen geeft Kees gelijk reactie: "Het is enorm belangrijk dat de zonnebloemen continu op water blijven staan. Als ze droog hebben gestaan en de bladeren slap hangen en vervolgens weer op water worden gezet neemt de zonnebloem enorm veel water op. Het water barst dan uit de lidblaadjes en in deze omstandigheden ontstaat botrytis. Zorg er dus vooral voor dat deze snijbloemen op water blijven staan."

Voor meer informatie en beeldmateriaal klik hier (website FloraHolland)
Publicatiedatum: