Koppert Biological Systems

ProParva en Trianum schimmel stimuleren groei vitaal wortelstelsel

Een gezond en vitaal wortelstelsel vertaalt zich direct naar de conditie van de plant. Trianum en ProParva zijn producten, die hieraan een bijdrage kunnen leveren, juist door al te beginnen in de opkweek. De Trianum schimmel heeft dan de tijd om zich goed op de wortels te vestigen, waardoor al vanaf het prille begin een veilige en natuurlijke bescherming tegen ziekteverwekkers ontstaat.


Foto: Koppert

Toepassing van ProParva is juist in de opkweek van belang om te zorgen voor een wortelstelsel dat goed vertakt is en regelmatig verdeeld in de pot. Hierdoor is het wortelstelsel ook minder kwetsbaar bij de ‘verhuizing’ van de plant van opkweek naar de uiteindelijke teeltruimte.

ProParva
ProParva is een biostimulator. Het is een 100% plantaardig extract, dat onder andere zeewieren op basis van Ascophyllum nodosum bevat. ProParva heeft een zogenaamde precursor-werking: met ProParva wordt het voor de plant makkelijker om auxine aan te maken. Verder stimuleert het de vorming van fijne haarwortels en helpt de plant compacter en generatiever te maken.

Trianum
Trianum is een door het Ctgb toegelaten middel en bevat de antagonistische schimmel Trichoderma harzianum T22. Deze groeit op de wortels mee en vormt daar een barrière tegen ziekteverwekkers. Daarnaast heeft Trianum ook plantversterkende eigenschappen.


Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.