Zware hinder door nieuwe stakingen Calais

Door een staking is de haven van Calais geblokkeerd. Er varen geen ferry's meer en ook de Kanaaltunnel is geblokkeerd. Op de A16 en op de A26 is de afslag naar de A216 (richting ferryterminals) afgesloten, evenals de uitritten 43 en 44 naar de Kanaaltunnel.Zware hinder
Het vrachtverkeer wordt in beide richtingen afgeleid naar de parking van Offekerque én op de pechstrook tussen de afritten 49 en 51. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum moeten chauffeurs rekening houden met zware hinder op de A16 tussen Duinkerken en Calais. In de haven van Duinkerken bedraagt de wachttijd 12 uur.

Nieuwe route

Volgens Febetra, de werkgeversorganisatie voor de transportsector in België, staakt het personeel van MyFerryLink in elk geval tot donderdag 2 juli. De omleiding door de duinen is een nieuwe aanleiding voor migranten om de route uit te proberen. De politie is vooral erg druk met het regelen van het verkeer.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.