De Bolster opent deuren zaadproductie

Zaterdag 18 juli 2015 opent De Bolster, veredelaar en vermeerderaar van biologische zaden, haar deuren voor geïnteresseerden. Medio juli is het moment van het jaar dat veel planten volop in bloei staan en prachtige bloemen tonen. Het is een waar spectrum van kleuren en geuren in een prachtig landschap. Daarnaast zijn er veel extra activiteiten en rondleidingen, die een bezoek aan deze Open Dag zeer de moeite waard maakt.

Voor wie?
De Open Dag is een evenement geworden dat jaarlijks terugkeert en is uitgegroeid tot een waar fenomeen, aldus Frank Vosselman (mede-eigenaar). "We mogen naast tuiniers ook fotografen, schilders, natuurliefhebbers, genieters van eerlijke voeding en (groot-)ouders met educatieve redenen voor de kinderen ontvangen."

Programma
De Bolster biedt een gratis programma in samenwerking met haar partners. Zo zijn er rondleidingen naar de veredelingsgewassen, naar de productiegewassen, naar de tomatenveredeling en de productieruimten. De veredelaars en gewasexperts geven uitleg hoe veredeling werkt en hoe zaden van gewassen opgevangen worden. Daarnaast zijn er workshops/presentaties over biologisch/duurzaam tuinieren, eten, leven en genieten.

Vogelconsulenten van de vogelbescherming verzorgen een workshop hoe vogels aangetrokken of juist geweerd kunnen worden op een vogelvriendelijke manier uit de tuin. De Nederlandse imkervereniging geeft een workshop hoe je een eigen Bijenvolk kunt opzetten. Er zijn workshops over een biologische kruidentuin opzetten, hoe je de bodem vruchtbaar houdt, hoe je een moestuin echt gezond maakt, hoe je een ecologische rotstuin kunt aanleggen en de Nederlandse Tuinen-vereniging is aanwezig. En voor wie biologische planten wil kopen, is De Hessenhof aanwezig met een ruim assortiment.

Voor de kinderen is een inspirerend en informatief programma opgezet. Zo mogen zij zelf bonen poten en dit mee naar huis nemen, zodat zij dit gewas kunnen zien groeien. En in samenwerking met toneelvereniging De Jonge Spelers, kunnen zij geschminkt worden. Wie weet zelfs wel omgetoverd worden tot een bloem.

Ook zin om langs te komen? Je bent welkom bij De Bolster van 10.00 tot 16.00 uur aan de Oude Oenerweg 13 in Epe.

Als biologisch-dynamisch zaadteelt- en veredelingsbedrijf verkoopt de Bolster uitsluitend biologische en biodynamische zaden. Vanzelfsprekend zijn al onze zaden GMO-vrij. Het bedrijf is in 2002 gestart door Elly en Bart Vosselman. Na een ruime ervaring met de productie van groenten en bloemen, werd toen overgeschakeld op de veredeling en productie van biologische groentezaden. In 2005 werden de krachten gebundeld met Frank Vosselman en Patrick Hoogendoorn. Frank is de oudste zoon van Elly en Bart. Patrick werkt al sinds zijn vijftiende in het bedrijf. Door deze bundeling is de nieuwe huidige Bolster ontstaan.

Voor meer informatie:
Marja Lelieveld
Verkoop/Marketing Manager
Tel. 0578 621433
mlelieveld@bolster.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven