Afspraken rond vergoedingen 2015 voor grondeigenaren en grondgebruikers bij leggen van Gasunieleidingen

Op 12 juni 2015 bereikten LTO Nederland en Gasunie een akkoord over de nieuwe vergoedingen 2015 voor grondeigenaren en grondgebruikers bij het leggen van Gasunieleidingen in agrarische grond en de aanpassing van de tarieven voor gewasschaden.

De vergoedingen bestaan uit een vergoeding voor de grondeigenaar de zogenaamde afsluitvergoeding zakelijk recht en een vergoeding voor de gebruiker de zogenaamde meewerkvergoeding werkstrook.

De afsluitvergoeding zakelijk recht bedraagt €. 2,95 per m2 belemmerende strook en is een vergoeding voor de medewerking aan het vestigen van het recht van opstal. Hierover kan nog een efficiëntiepremie van 20% worden verkregen indien het aangeboden contract binnen 6 weken wordt ondertekend.

De meewerkvergoeding werkstrook is een vergoeding die wordt verkregen over de strook grond die Gasunie nodig heeft om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren tijdens de aanleg van de leiding. Deze vergoeding bedraagt € 1,18 per m2 werkstrook. Ook hier kan een efficiëntiepremie worden verkregen gelijk aan die voor de eigenaren.

Gewasschadevergoedingen
Daarnaast zijn Gasunie en LTO Nederland het eens geworden over de gewasschadevergoedingen voor het jaar 2015. Zie hiervoor de “Tarieven Gasunie - LTO Nederland 2015”.

Voor meer informatie: www.ltonoord.nl/dossier/dossier-gasunie

Bijlagen:
Begeleidende brief Gasunie-tarieven 2015
Gasunie-tarieven 2015


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven