Kauser Indorewala, iSiS Biotechnologie;

Volop mogelijkheden voor orchideeënkweek in India

India is een bloemen georiënteerd land. Elke specialegelegenheid vereist bloemen. Snij-orchideeën zijn de best verkochte bloemen inIndia en de dendrobium is een van de meest populaire variëteiten. Hoewel Indiaalle potentie heeft om een ​​succesvolle orchideeën sector te ontwikkelen, wordenveel orchideeën nog steeds geïmporteerd. Waarom komt die teelt niet van de grond? Kauser Indorewala van Isis Biotechnoloy vertelt:

Kansen

"De markt voor de teelt van orchideeën staat nog in de kinderschoenen. Hoewel het land gunstigeklimaatzones heeft voor de teelt, zijn er slechts weinig kwekers. Wat houdt ze tegen? Allereerst is ernog steeds een gebrek aan kennis, het juiste plantmateriaal en de technieken omeen ​​hoge kwaliteit orchideeën te laten groeien op commerciële schaal. Tentweede wordt importeren beschouwd als de goedkoopste manier om orchideeënnaar India te brengen. Tot slot weten veel kwekers van andere gewassen niet datorchideeën kunnen worden geteeld in India zonder het gebruik van een kas. In debuurt van Mumbai en Nashik bijvoorbeeld is het klimaat bijna gelijk aan de optimale groeiomstandigheden voor de orchidee. Er zijn alleen schaduw netten nodig,waardoor de kosten dalen, "zegt hij.

"Geen behoefte om te importeren"

Om deze redenen komt volgens Indorewala de kweek in eigen land nauwelijks van de grond. "Men ziet er simpelweg geen reden toe." In 2012 richtteKauser Indorewala iSiS Biotechnology op. "Wij stellen kwekers in staat orchideeënte kweken op een grotere en commerciële schaal. Wij zijn op dit moment een van de weinigebedrijven in India dat in staat is om stekmateriaal voor orchideeën televeren," zegt hij. Het bedrijf is opgericht door mensen dieervaring hebben in de tuinbouw- en sierteelt sector. Daarom zijn zij in staat de kwekers in alle stadia van het teeltproces te ondersteunen.


Het lab van Isis Biotechnologie

iSiS Biotechnologie

Naast orchideeën levert Isis Biotechnologie ook bananen enandere decoratieve en bloeiende planten. Het 10.000 meter grote lab en de 20.000meter grote kas van het kleinbedrijf is in staat om 10 miljoen planten opjaarbasis te produceren. De kas heeft twee harding units die zijn uitgerust metmoderne technieken. "Deze kas en het lab is state-of-the-art."

Momenteel levert Isis Biotechnologie vooral aan deIndiase markt. In de toekomst zijn ze van plan om uit te breiden, en ze staan​​te popelen om de Europese of Amerikaanse markt te betreden. Om dit tebereiken, zijn ze op zoek naar partners om een ​​joint venture mee te vormen.


Voor meer informatie:
ISIS Biotech
Kauser Indorewala
Email: kauser@isisbiotech.com
www.isisbiotech.com
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven