Sakata sponsort pop-up museum Vincent van Gogh met 1500 zonnebloemen

Op 29 juli a.s. is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Een bijzonder moment om stil te staan bij deze unieke Nederlandse schilder. Als eerbetoon wordt er dit jaar van 24 tot 30 juli op het Museumplein in Amsterdam een pop-up museum geopend in thema van Vincent van Gogh door Art Square Amsterdam. Voor bijpassende aankleding zal Sakata hiervoor 1.500 Vincents zonnebloemen sponsoren.Vincent van Gogh en de zonnebloem
De Nederlandse kunstschilder maakte er al een prachtige serie stillevens van: de zonnebloem. Vandaag de dag is de tijdloze, warme zomerbloeier nog steeds even populair. Art Square Amsterdam zal worden aangekleed met 1.500 zonnebloemen. Ook worden er boeketten samengesteld die bij onder meer het Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Stedelijk museum, Hermitage, IAmsterdam, Parool, AFK, AT5 en Amsterdam Stadsdeel Zuid worden gebracht ter promotie.

Pop-up museum Art Square Amsterdam
Als eerbetoon aan Vincent van Gogh zal van 24 juli t/m 30 juli op het Museumplein in Amsterdam een pop-up museum te bezoeken zijn, dat gratis toegankelijk is voor bezoekers. De ruimte is opgezet met glazen wanden en is te zien vanuit het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Deze laatste zal tevens speciale Vincent van Gogh Tours geven, die starten bij Art Square Amsterdam.

In het pop-up museum wordt podium geboden aan kunst van 50 kunstenaars en staat in het teken van de beroemde schilder. Het bronzen beeld van Gabriel Sterk van Vincent van Gogh (2,5 meter hoog!) zal de bezoekers verwelkomen en het geheel wordt aangekleed met Vincent®s Choice Helianthus. Zie voor meer informatie: http://www.artsquare-amsterdam.nl/ .

Vincents Choice, -Fresh en -Pomelo
Het assortiment dit jaar bestaat uit Vincents Choice, Vincents Fresh en de jongste telg in de familie: Vincents Pomelo. De bloemen zijn beschikbaar bij:
  • Jan van Boksel | Vincents Choice & Vincents Fresh
  • Vos Agro | Vincents Choice, Vincents Fresh
  • Kwekerij Erik Overtoom | Vincents Choice, Vincents Pomelo
Bron: Pull Position

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven