Florensis ontvangt oud-winnaars en genomineerden Tuinbouw Ondernemersprijs

Florensis heeft vrijdag 26 juni jl. de oud-winnaars van de Tuinbouw Ondernemersprijs en een aantal genomineerden op het bedrijf ontvangen voor een nadere kennismaking. In januari won Florensis de Tuinbouw Ondernemersprijs 2015 en heeft sindsdien veel bezoekers op het bedrijf ontvangen. De bijeenkomst is een initiatief van het bestuur van de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs met het doel om ondernemers bij elkaar te brengen en met elkaar van gedachten te wisselen over actuele onderwerpen van ondernemerschap.Complexe logistieke processen
‘Florensis heeft duurzaam ondernemen ingebouwd in alle bedrijfsprocessen, zowel nationaal als internationaal’, zo oordeelde de jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs. ‘Dat gebeurt op de teeltlocaties in Nederland, Portugal, Kenia en Ethiopië. Met een assortiment van 4.000 producten van eenjarige zomerbloeiers, snijbloemen, vaste planten, potplanten en tweejarigen die voornamelijk voor de export in een kort teeltseizoen worden geproduceerd, is dat zeer intensief. De excursie gaf goed inzicht in de complexe, logistieke processen op het bedrijf. Tijdens de bijeenkomst kwam het arbeidsaspect uitgebreid aan de orde. Net als veel tuinbouwbedrijven geeft Florensis aan dat het steeds lastiger wordt om gekwalificeerd personeel te vinden die naast een technische- of commerciële opleiding, ook groen onderwijs hebben genoten.

De partners
De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door een groot aantal partners. waaronder: Ministerie van Economische Zaken, FloraHolland, Dutch Produce Association (DPA), Flynth adviseurs en accountants, Interpolis, Rabobank, Vakblad voor de Bloemisterij |Boomkwekerij en HPP Exhibitions.

Voor meer informatie:
Diana Duijvestijn
projectleider Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs
T: 06 – 245 76 735

Of surf naar www.tuinbouwondernemersprijs.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven