22 september & 6 oktober

Workshop bedrijfshygiëne in aardbeiplanten

De bacterie Xanthomonas fragariae is een blijvend gevaar in de aardbeien. Heeft u ook behoefte aan meer kennis en handvatten om deze bacterie te beheersen en zo veel mogelijk buiten de deur te houden? Schrijf u in vóór 12 augustus voor de workshop Bedrijfshygiëne in aardbeiplanten van Naktuinbouw Opleidingen en krijg op 22 september & 6 oktober 2015 (twee dagdelen) handvatten voor het opzetten van een bedrijfshygiënesysteem.

Geef ongewenste gasten geen kans
Bacteriën, virussen, schimmels en insecten kunnen veel schade veroorzaken in uw teeltmateriaal. Neem bijvoorbeeld de bacterie Xanthomonas fragariae. Bedrijfshygiëne is onontbeerlijk om deze ongewenste gasten buiten de deur te houden. In twee dagdelen biedt de workshop u handvatten in het opzetten van een bedrijfshygiënesysteem.

Ook de bedrijfsinrichting en de risico-analyse worden behandeld. U leert situaties kritisch te beoordelen en mee te denken over praktische verbeteringen. Tevens komt het hygiëneprotocol Naktuinbouw Elite aardbeiplanten aan bod.

De workshop telt mee voor het verlengen van uw gewasbescherminglicentie (thema Veiligheid & Techniek) en is ontwikkeld voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de interne kwaliteitszorg op de kwekerij, waaronder de bedrijfshygiëne. Denk hierbij aan voormannen, teeltcoördinatoren en bedrijfsleiders.

Wanneer & waar?
De workshop wordt georganiseerd op 22 september & 6 oktober 2015 (twee dagdelen).

De locatie is nog niet bekend, maar Naktuinbouw Opleidingen streeft naar een locatie die centraal ligt voor alle deelnemers (regio Meteren of regio Horst). De deelnemers worden persoonlijk geïnformeerd zodra de locatie bekend is.

U kunt zich aanmelden met dit inschrijffomulier. Aanmelden kan tot 12 augustus 2015.

Bron: Naktuinbouw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven