Erik Mijten nieuwe voorzitter VLAM

De Raad van bestuur van VLAM koos een nieuwe voorzitter op 25 juni. Huidig voorzitter Peter Broeckx stelde zijn mandaat immers ter beschikking. De nieuwe voorzitter van VLAM wordt Erik Mijten. Mijten is dierenarts van opleiding en directeur van de studiedienst van Boerenbond.

Na 8 jaar voorzitterschap van VLAM stelt Peter Broeckx zijn functie ter beschikking. Broeckx wil zich focussen op zijn eigen melkveebedrijf en het voorzitterschap van het CRV (internationale organisatie voor rundveeverbetering). Op de Raad van Bestuur van VLAM op 25 juni werd een nieuwe voorzitter gekozen. De keuze viel op Erik Mijten.

Erik Mijten werd geboren in Diest op 28 januari 1968. Hij behaalde het diploma van dierenarts met onderscheiding in 1994. Daarna was hij 3 jaar werkzaam als dierenarts grote huisdieren in een dierenartsenpraktijk in het Groothertogdom Luxemburg. Eind 1997 vervoegde hij Dierengezondheidszorg Vlaanderen, waar hij startte als dierenarts rundveegezondheidszorg maar al snel directeur werd van de site Lier. In 2007 ging hij aan het werk bij Boerenbond, waar hij de functie van adviseur diergeneeskunde vervulde tot hij in 2013 directeur van de studiedienst werd. Erik stuurt nu 14 adviseurs aan, die werkzaam zijn in diverse domeinen en sectoren in de landbouw op de studiedienst.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven